Change...
Door: Caroline
Blijf op de hoogte en volg Caroline
29 Augustus 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland
Anyway.. ik heb juni/juli dus lekker vakantie gevierd in het altijd zonnige Nederland. Heerlijk gerelaxed, bijgekletst met iedereen waarmee ik bij wilde kletsen en een flink aantal feestjes bezocht. Even 3 daagjes naar Parijs geweest met Mr A voor wat relatie quality time en verder vooral heel veel Nederlandse dingen gedaan.
Een van m’n collegaatjes hier op het Liggins Institute had een 9 uur durende overstap op Schiphol net toen ik in NL was, dus dat was precies genoeg tijd om lekker in Amsterdam met een broodje kroket te gaan lunchen (na een rondvaart door de grachten uiteraard). Het is wel een beetje een vreemde gewaarwording ,”Toerist in eigen land”, maar ook wel leuk om te zien hoe de rest van de wereld Nederland ziet (drugs, sex en klompen: verrassing!).
Hoewel de vakantie voornamelijk bedoeld was om NIET aan werk te denken liep dat onderdeel toch een beetje in de soep. Niet geheel zonder gevolgen want nu komt het erop neer dat om diverse redenen mijn PhD een poosje in de wacht gezet zal worden. Dat heeft voordelen voor mezelf, voor m’n project en voor andere betrokkenen (o.a. de eerder genoemde Mr A). Misschien herinner je je nog wel dat ik eens verteld heb dat ik 500 Nederlandse en 500 Nieuw Zeelandse vrijwilligers nodig heb voor m’n onderzoek. Het Nederlandse deel is al verzameld en staat klaar om geanalyseerd te worden terwijl de hele NZ populatie nog bij elkaar gesprokkeld moest worden. Die patientenverzameling gaat veel langer duren dan gedacht en als ik hier zou blijven om daarop te wachten dan zou mijn PhD ongeveer 6 jaar gaan duren. Dat is natuurlijk voor niemand leuk, dus nu is het plan dat ik een soort pauze neem en in de tijd dat ik weg ben de patientenverzameling door gaat en klaar is op het moment dat ik weer terug kom.
Wat ga ik dan doen in die tussentijd? Nou, ik ga of met m’n co-schappen beginnen of eerst nog een jaar onderzoek doen in NL en daarna m’n co-schappen, dat is nog niet helemaal duidelijk. Na m’n co-schappen zal ik dan weer naar Nieuw Zeeland gaan om m’n PhD af te maken en is iedereen blij! (Ik waarschijnlijk nog het meest)
Maar goed, nu moet ik dus als een dolle wat meer van NZ gaan zien voordat ik vertrek, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik straks 2 jaar hier gewoond heb en maar een heel klein deel van het land heb gezien. Daarom staat er een tripje Zuider Eiland op de planning voor eind oktober en ga ik waarschijnlijk eind November een paar dagen naar Wellington. Ik heb er nu al zin in!
Ik ben laatst al naar een wedstrijd van de All Blacks geweest (het nationale rugby team) toen ze tegen de Wallabies (het nationale team van Australie) speelden. Een soort Nederland-Duitsland voetbalwedstrijd, dus we waren nogal blij toen de All Blacks dik wonnen. Inmiddels ken ik al genoeg van de regels van het spel om het te kunnen volgen, maar ik ben, zoals de meeste vrouwen, nog het meest geinteresseerd in al het rondvliegende testosteron (Google Daniel Carter of Richie McCaw en zie wat ik bedoel....).
O ja, en natuurlijk in de haka. De haka is een Maori oorlogsdans/ritueel die traditioneel uitgevoerd werd om de vijand angst aan te jagen. Voor elke wedstrijd van de All Blacks wordt hij gedaan en is erg imponerend voor de tegenstanders, maar wel een beetje vreemd.
Verder is het lekker druk op het werk. Druk is goed, want dan gebeurt er tenminste iets en ik begin langzaam in te zien dat PhD studenten toch echt geen 40 urige werkweek maken. Maar met het vooruitzicht op een lekker lang verblijf in Nederland vanaf december zit ik hier graag tot ’s avonds laat achter m’n computertje of in het lab hoor!
Goed, dat was het voor nu. Toedeledoki en tot de volgende keer maar weer!
29 Augustus 2008 - 07:33
De Witjes:
he he eindelijk weer een teken van leven, voor ons geen groot nieuws dat je terugkomt maar wel leuk dat de tijd die rest in nz nog super benut gaat worden. hopen op een snel vervolg van je verhaal zodat wij het laatste stukje ook nog kunnen volgen. dikke kus van allemaal. -
29 Augustus 2008 - 07:40
Joyce:
Heej Carootje!
Dus je komt weer terug naar NL?! Dat zal wel even wennen zijn ;). Maar wel heel leuk en relatie-technisch denk ik ook wel fijn. Geniet dan nog maar even flink van je -voorlopig- laatste paar maandjes in NZ. Dikke kus Joyce -
29 Augustus 2008 - 07:49
SteefW:
Caro!
Wat fijn dat het nu allemaal duidelijk en geregeld is. Lekker terug naar NL en daarna toch je PhD afmaken, klinkt helemaal super! Geniet van alle uitstapjes, tot in December! Dan heb je geen reden meer om af te haken voor feestjes ;-)
Kus! -
29 Augustus 2008 - 08:11
Jolijn:
Carootje, wat een fantastisch nieuws! Ik zag al op je hyves datje zo ongelooflijk blij was. Ik werd daar enorm nieuwgierig van en nu weet ik dus waarom dit zo was. Ga nog maar goed genieten van NZ, want hier in NL is natuurlijk niet zoveel moois te zien. Succes met de laatste loodjes en hoop je snel in NL te zien!! Dikke kus -
29 Augustus 2008 - 14:37
Katja:
Heej daar lieve zus!!
Dit goede nieuws had ik natuurlijk al gehoord van die pappa en die mamma. Ik ben erg blij voor jou, dat jij heb kunnen regelen wat je wilde. Ik snap nu ook dat je niet (iig niet veel) online bent, maar binnenkort hebben wij wel weer tijd genoeg voor wat kletsen en mabye wat hulp voor mijn diffrentiatie ;)
Hou je taai nog even daar.
Dikke kus van je zus -
30 Augustus 2008 - 17:30
Michelle:
Hi lady!
Super geweldig dat je voor een langere tijd hier naar toe komt!! Baalde dat het niet lukte om je in je vakantie hier te zien, dus dan schuiven we het een jaar op ;)
En sinterkerst kunnen we vieren met zn viertjes! Jippie!
Succes met alles regelen en hard werken!
XX -
31 Augustus 2008 - 20:11
Tante Roelie En Kids:
Fijn voor je dat alles zo goed geregeld is. Geniet van alle nog-te-doen-dingen, die we nog wel zouden willen lezen voor je terug bent.
Liefs uit Kesteren -
01 September 2008 - 12:35
Eva W.:
Aaah, nu begrijp ik ook je mail! Mooi dat je terugkomt, haha! Hopelijk loop je niet te veel vertraging op en kan je hier ook lekker aan de slag. Wij vinden het sowieso leuk dat je straks weer in het Nederlandse bent (ik denk aan afstubo's, Formula lustrumgala, almanakmeetings, hihi)!
Succes daar en geniet van de tripjes!
xx -
23 September 2008 - 07:06
Marlieke:
Als je nog iemand nodig hebt om het zuidereiland mee rond te touren... dan bel je me maar he. Ken het uit mijn duimpie ;-)
Liefs van mij -
01 Oktober 2008 - 20:26
Loes :
Ik hoorde via marlieke van je plannen om weer terug te komen.
Lees net dat ze nog wel even een rondje zuidereiland wil doen met je.
Als Evert het leest zal hij vragen of je nog medische begeleiding nodig hebt tijdens je uitstapjes, dat is altijd de standaard vraag aan mensen die leuke reizen gaan maken.
Ik hoop dat je nog kan genieten van beter weer dan ons herfstweer, hoewel we dit weekend heerlijk op Texel gefietst hebben en daar net zoveel schapen hebben gezien als jij nog op het zuidereiland te zien gaat krijgen.
Groeten, sterkte met het harde werken.