De eerste dagen - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu De eerste dagen - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu

De eerste dagen

Blijf op de hoogte en volg Caroline

02 Februari 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hier is dan het eerste bericht vanaf de andere kant van de wereld, hoewel ik voor sommigen nu juist dichterbij ben dan toen ik in Nederland was…

Ten eerste wil ik iedereen onwijs bedanken voor alle mailtje, telefoontjes en smsjes die ik heb gekregen. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik niet op alles kan antwoorden, maar ik doe wel m’n best hoor!

Na een emotioneel afscheid op Schiphol en op London Heathrow begon het avontuur. In m’n eentje naar LA en daarvandaan door naar Auckland (NZ). Twee (eigenlijk drie als die naar London ook meetelt) prima vluchten gehad met voornamelijk op het laatste stuk veel slaap. Vandaar dat het toen ik om 6.45 uur in Auckland landde ook echt als ochtend aanvoelde en ik slechts een minimale jetlag heb gehad. Ergens halverwege de Pacific kwam de purser van de vlucht nog wel even vertellen dat mijn koffers in LA waren blijven staan, maar dat was niet zo heel erg, vond hij. Gelukkig bleek er bij aankomst helemaal niets aan de hand te zijn en stonden ze gewoon op de band. Pfft, ik was al bang dat ik nog een hele dag in dezelfde kleren rond zou moeten lopen.

Ik werd opgepikt op het vliegveld door een van mijn toekomstige collega’s Janene die me naar mijn tijdelijke verblijf bracht, wat echt recht tegenover haar eigen huis is. De komende twee weken zit ik in The Railway Campus, het oude centrale station van Auckland wat nu gebruikt wordt als studenten accommodatie. Het ziet erg chique uit (zie foto) en heeft zo’n 10.000 regels, maar ondertussen doen de lichten het gewoon niet. Leuk als je ’s avonds thuiskomt en dat nog niet eerder ontdekt had. Op de tast is het niet zo heel erg makkelijk, dus heb ik m’n laptop maar aangezet en de koelkast open om toch nog wat te kunnen zien.

Vandaag ben ik op verkenningstocht gegaan door de stad en heb de nodige zaken geregeld als bankrekening (waarvan het openen echt bizar makkelijk ging), nieuwe simkaart met NZ nummer (+64 2139 3438 ) en internet op mijn kamertje. Nu moet ik nog even op zoek naar een huisje om hierna in te wonen (ik mag hier maar tot 12 februari blijven omdat dan het collegejaar begint en het verhuurd is aan andere studenten) maar dat schijnt niet al te moeilijk te zijn. Janene is al druk op zoek geweest naar woonruimte op Trade Me, wat het Nieuw Zeelandse E-bay/Marktplaats is, en er zit best wel wat tussen. Wat heel leuk is, is dat er hier relatief weinig hoogbouw is en er hele wijken zijn met ‘oude’ huizen die in de koloniale stijl (lees: Amerikaanse cottages) gebouwd zijn waar studenten en young professionals in wonen. Ik hoop zelf ook in zoiets terecht te komen. Het is toch ondenkbaar dat je als student bijvoorbeeld midden in Amsterdam met 4 mensen in een vrijstaand huis met tuin en uitzicht over de hele stad zou wonen?

Verder heb ik nu nog niet zoveel te vertellen behalve dat er ontzettend veel kleine dingen zijn die opvallen hier. Zo is het ontzettend multicultureel (o.a.18% Aziatisch), drinken ze net als in de UK onwijs veel thee met melk, hoor je een heel spacey bliebje als het voetgangerslicht op groen springt, zegt iedereen ‘ How you go sweet’ tegen iedereen, steken voetgangers een extreem druk kruispunt overdwars over, kunnen Kiwi’s echt niet rijden (!) en hebben ze zelfs Bolletje beschuit in de supermarkt die net als de fastfood- en buitenlandse restaurants gewoon 24 uur per dag open is.

Dit weekend ga ik waarschijnlijk wat sightseeing doen en daarna kom ik jullie weer lastig vallen met mijn verhalen.

Bye for now!

• 02 Februari 2007 - 05:57

De Witjes, 27:

Lieve caroline,

we houden van je

• 02 Februari 2007 - 07:50

Je Zusje :

WOW, wat een woonruimte voor nu!! Lieve Caroline,
    ik weet zeker dat jij het gaat maken daar! Ik denk aan je en lees met veel plezier je verhalen.

Super dikke zoen Katja

• 02 Februari 2007 - 08:14

Kaar:

Caro echt veel te herkenbaar, wat grappig allemaal! Hoop dat je snel leuke woonruimte vind en dat je je snel een beetje 'thuis' gaat voelen! Kus

• 02 Februari 2007 - 08:37

Anne:

Hee lieve caro.. gelukkig je bent veilig aangekomen! het avontuur kan nu eindelijk echt beginnen! goede start in ieder geval, best aangenaam optrekje toch, als k zo de foto zie ;)!? alleen lastig ja zonder licht! Meis enjoy! Veel plezier komende dagen!! xx Anne

• 02 Februari 2007 - 08:52

Inge:

HE Caro, mooi optrekje hoor!! Hopelijk vind je snel een echt huisje! XX

• 02 Februari 2007 - 08:55

Joyce:

Hey lieve Caro!

Fijn om te horen dat de reis allemaal goed is verlopen en dat je zo'n heerlijk onderkomen hebt gevonden voor de komende weken (natuurlijk niet zo leuk als mijn appartementje... maar toch :p.

Ik kijk uit naar je verhalen en avonturen. Take care! En geniet!

dikke kus Joyce

• 02 Februari 2007 - 09:04

Michelle:

Lieve schat, echt super leuk wat je nu al hebt meegemaakt! Zo'n andere wereld (afgezien van Bolletje dan ;) ) Ik hoop echt dat je in een super leuk huis terecht komt, want dan ga ik overwegen om een keertje langs te komen. Doe je best dus hihi :)!
    Succes met eventuele heimwee en geniet van alle nieuwe ervaring daar!! Kijk uit naar je volgende bericht!!!!
    Kus!!

• 02 Februari 2007 - 09:11

Jolijn:

Caro wat goed te lezen dat je veilig bent aangekomen en redelijk wat geslapen hebt in het vliegtuig. Die campus ziet er op het plaatsje inderdaad erg goed uit, beetje jammer dat de lichten het niet doen, maar ook daar zul je aan wennen! Nu maar snel een leuk nieuwe huis vinden, maar dat gaat je lukken!! Meis geniet lekker en kijk nu al uit naar al je nieuwe verhalen....dikke kus

• 02 Februari 2007 - 09:14

Nic:

he caro,
    super leuk wat van je te horen! klinkt allemaal fantastisch!
    vanmiddag de bus in naar valtho, we zullen aan je denken! xxx

• 02 Februari 2007 - 09:14

Ri:

heej carolien! ziet er goed uit daaro in aussie (en warm.... haha)
    veel plezier
    x

• 02 Februari 2007 - 09:38

Lara:

he he, nu kunnen we met een gerust hart vertrekken naar Val tho! fijn! xxx Lara

• 02 Februari 2007 - 09:43

Chris:

Hoelang is het vliegen van NZ naar Valtho??? Grappie! haha
    x Chris en ik spreek je snel!

• 02 Februari 2007 - 09:47

Laura:

Hey Caro! Wat goed dat je veilig bent aangekomen!! Ben heel jaloers dat t daar zo'n mooi weer is!!Wel heerlijk dat je avontuur nu echt echt begonnen is....hopelijk vind je snel een huisje!xxx lau

• 02 Februari 2007 - 10:06

Marinke:

Leuk zo snel al van je te horen! Foto´s zien er niet verkeerd uit! Dikke zoen

• 02 Februari 2007 - 10:56

Roeli:

Lieve Caro, Hoop dat je snel je stulpje hebt gevonden zodat je het allemaal eigen kan maken. Veel succes en plezier! xx

• 02 Februari 2007 - 11:39

Mies:

Lieve Caro, het ziet er daar echt geweldig uit! Genieten! xx mies

• 02 Februari 2007 - 11:44

Anouk:

Hee meis! Leuk wat van je te horen! Vanuit je oude kamertje op Nathalie haar computer een reactie. We zullen je missen in Valtho... Kusje voor jou

• 02 Februari 2007 - 12:02

Florence:

Hoi Caroline,

Ik ben echt jaloers op je! :) Heel veel plezier daar en ik weet zeker dat je het heel erg naar je zin zult hebben.

x Florence

• 02 Februari 2007 - 12:58

Maart:

Sweet is echt een te mooi woord!!! Daarmee kon je de Ozzies van de Kiwi's onderscheiden :)
    Succes met een woonruimte zoeken, x

• 02 Februari 2007 - 15:28

Rick :D:

hej

ik hoop dat je een supperrrrrr. tijd heb daar en ik hoor nog wel hoe het daar is

xxx rick :D

• 02 Februari 2007 - 16:59

Ey Lieve Caroline!:

Lieve Caroline,
    heel veel plezier &&succes daar bn trots op een nicht als jou te hebben. we missen je!!!
    Dikke X Carola!!! & Fam.
    PS:
    hoop da je een Xtje een berichje eruit doet naar ons!~!
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 02 Februari 2007 - 17:10

Paris:

lieve caro, fijn dat je goed bent aangekomen en wat een mooie plek om te beginnen! tres chique! Hoop dat je snel een fijn huisje vindt en geniet van alle nieuwe dingen! heel veel liefs

• 02 Februari 2007 - 18:17

Sabine:

hoi hoi, ik hoorde van mijn moeder dat je op msn was geweest. zal wel even raar zijn. ik hoop dat je het leuk hebt, aan het weer kan het niet liggen :). Wij wensen jou heel veel succes en geluk. Ik laat snel wat van mij horen, en mail je onze kaart.
    kusjes sabine

• 02 Februari 2007 - 19:52

Merel:

JIPPIE!! we horen wat van je.. vroeg me al de hele week af.. hoe laat is het nu bij Caro!!?? super wat van je te horen..!! geniet ervan meis!!

liefs, merel

• 03 Februari 2007 - 08:35

Willy:

wat een leuk verhaal al wat je heb gemaakt ik ben wel een beetje jaloers hoor hahaha maak er wat van meid en heeeel veel succes
    xxxx ome lammert tante willy anne-fleur roy

• 03 Februari 2007 - 16:34

Diane:

Een hele dikke zoen voor jou van mij naar de andere kant van de wereld! Succes met een woonruimte zoeken meis! xx

• 03 Februari 2007 - 17:37

Eer:

he lieve caro!
    het klinkt allemaal geweldig! je bent je al goed in de cultuur aant storten met je bolletje en fastfood!
    kus! eer

• 03 Februari 2007 - 22:19

Jacco:

Hoi Caroline, je kent me waarschijnlijk niet maar ik woon sinds een maandje of 3 hier in Auckland (om precies te zijn recht tegenover de railway campus op anzac ave (in de witte vierkante blokkendoos)en op zondag neem ik meestal de tijd om wat rond te kijken op internet. Als je een keer vervoer nodig hebt hier in de omgeving of weer een keer Nederlands met iemand wil praten geef dan maar een belletje 021 067 2697

• 04 Februari 2007 - 06:22

Annelien:

how ya doing? heel veel succes daar! ja idd jammer dat ik niet meer langskom, maar ik denk dat ik in de komende 3 jaar nog wel een keertje en ticket down under neem dus ik maak het goed ok!? miss een leuke stage bij jou in de buurt ;) toedeloe, liefs!

• 04 Februari 2007 - 15:44

Marloes:

Hej lieve Caro!
    Super om van je te horen, kijk uit naar je volgende bericht! Succes met vinden van woonruimte!
    Dikke kus, Mousse.

• 04 Februari 2007 - 18:23

Mas:

Hey lieve Caro,
    Ben blij dat je goed bent aangekomen!! Ga je nog kamperen met je prof???

Kus

• 05 Februari 2007 - 20:52

Marloes:

He lieve Caro! En heb je al veel van de stad gezien? Hopen dat je snel een leuke kamer vind, maar zo te horen komt dat helemaal goed! Een hele dikke kus van marloes

• 06 Februari 2007 - 11:17

Marleen:

hai lieve caro,
    bedankt voor je berichtje op mijn site! ben inmiddels weer 3 dagen in NL en moet erg wennen aan de kou... bij jou ziet het er lekker warm uit!
    jouw verhaaltje klinkt als een heel goed begin, die campus ziet er heel cool uit en zo te horen heb je binnen no time een eigen huisje. wanneer begin je met je werk?
    heel veel plezier in NZ en kijk uit naar je volgende bericht!
    liefs marleen

• 07 Februari 2007 - 00:06

Janneke:

he liefste,
    ik zit zoveel aan je te denken de laatste tijd! vond het toch wel moeilijk dat ik niet bij je 'echte' afscheid aanwezig kon zijn, misschien maar beter ook, ter voorkoming van tranenvloed (ik heb sinds ons afscheid niet meer gehuild ;) )ik mis je!
    dikke zoen