Pijlstaartroggen in de Pacific
Blijf op de hoogte en volg Caroline
08 Februari 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Inmiddels is het alweer een week verder en heb ik erg veel verhalen te vertellen.
Zaterdag heb ik nog wat sightseeing gedaan en ben ik op de Skytower geweest (hoogste punt van het zuidelijk halfrond) om de stad eens even van bovenaf te bekijken en te bepalen waar ik het liefst mijn huisje zou hebben. Als je daar bovenop staat hangt er een bordje met “ Jumper in …(5) minutes” beetje vreemd natuurlijk, maar wat dan nog vreemder is, is dat er dan 5 minuten later een mannetje in een geel/blauw pak voor het raam bungelt alvorens hij naar beneden stort. Het is maar waar je zin in hebt!
Zondag ben ik meegenomen naar Whangaparaoa zo’n uur ten noorden van Auckland waar prachtige stranden zijn met op de achtergrond de skyline van de stad. Het was zo geweldig! Ik heb gezwommen in de Pacific (voor het eerst in m’n leven) ik kon gewoon zover als ik ging de bodem blijven zien. Toen het tij wegtrok was het zelfs nog mooier omdat toen tussen de rotsen allemaal schelp/zee dieren bleven liggen in de ‘rockpools’. (zie foto’s) Het leek wel een aquarium. Zeesterren, seabiscuits (lijken fossielen van zeesterren in de vorm van een ‘biscuit’ maar zijn levende wezens), slakken, garnalen en honderden soorten schelpdieren. De grootste schat die ik heb gevonden is een zeker 10 cm grote ‘shell- schelp’.
Wat me echter wel even de stuipen op het lijf heeft gejaagd is een PIJLSTAARTROG die onder me door zwom. Ik dacht hem al te zien, maar was toch in de veronderstelling dat mijn fantasie net iets te levendig was. Toen hij met zijn vleugels begon te wapperen en een stukje verder zwom kon het echter niet meer missen. Ik denk dat hij zo’n halve meter in doorsnee was. Vind ik best groot, maar Janene verzekerde mij ervan dat er hier ook nog veeeel grotere pijlstaartroggen zijn. Fijn….
Maandag nog een dagje stad. Ben door het grootste park van Auckland, het Auckland Domain, gelopen en waande me daar echt in de bush. Alleen maar tropische planten, een beekje en honderden vogels midden in de stad zonder ook maar 1 geluid van een auto. Echt fantastisch, het is nu al m’n lievelingspark.
Vervolgens ben ik toch maar het Auckland museum ingegaan om wat meer te leren over de Maori bevolking en het ontstaan van de stad. Auckland is gebouwd op de restanten van 48 vulkanen die allemaal nog niet bewezen dood zijn. Dus dat is een lekker veilig gevoel…ahum. En het museum vol historische schatten staat midden op een van de kraters van de vulkanen. Slimme jongens die Aucklanders.
Maandagavond ben ik voor het eerst gaan kijken bij een huisje in de wijk Ponsonby (de wijk met alle vrijstaande villas waar studenten wonen). Ik had geen idee hoe de selectieprocedure voor een nieuwe huisgenoot werkt hier in Nieuw Zeeland, maar gelukkig lijkt het op het oerhollandse hospiteren. Ik kwam langs voor een rondleiding, gaf aan of ik interesse had of niet en werd de volgende dag gebeld dat ik het geworden was. Lang niet slecht. In 1 keer raak! Dit weekend ga ik verhuizen en kom dan te wonen in een huis met 4 andere jongens en 1 meisje (die overigens half Nederlands is, hoe toevallig?). Ik krijg wel een beetje een kleine kamer, maar ja, je kan niet alles hebben. We hebben zelfs een privé-jungle, oftewel een achtertuin! Voorlopig heb ik alleen deze foto, maar er zullen er snel meer volgen denk ik.
Dinsdag heb ik al mijn eerste bekende gezien. Een oud middelbare schoolgenootje en geducht tennis tegenstandster, Liset Leerkes, is maandag in Auckland aangekomen om in Nieuw Zeeland rond te trekken voor een paar weken. We hebben de hele dag rondgelopen en onszelf getrakteerd op een diner pour deux tegenover de Railway Campus.
Gisteren ben ik voor het eerst naar het laboratorium geweest en werd daar verrast door het grote aantal Nederlanders dat er werkt en studeert. Dat verwacht je toch niet helemaal aan de andere kant van de wereld. Maar wel leuk natuurlijk.
Na zo’n 3 keer dezelfde rondleiding gehad te hebben door 3 verschillende mensen die heel aardig mij aan iedereen voor wilden stellen (wat dus ook al 3 keer gebeurd was) kreeg ik een flinke stapel papieren op mijn bureau (jaja, dat heb ik al!) om even in te vullen en werd duidelijk dat er zich een ander probleem had voorgedaan wat ik allang had kunnen weten, maar te goed van vertrouwen nog niet achteraan was gegaan. MIJN VISUM. Niet geheel onbelangrijk. In Nederland was mij door de Nieuw Zeelandse ambassade aangeraden alles hier pas uit te zoeken, want dat was veel makkelijker omdat ik dan dichter bij het vuur zou zitten. Nou mooi dat dat dus niet waar is! Mijn studentenvisum krijg ik voorlopig nog niet want daarvoor moet eerst mijn hele voorstel door tig commissies goedgekeurd worden wat zeker zo’n 2 maanden zal duren. Maar na veel gedoe ga ik dan nu tijdelijk een working holiday permit krijgen totdat mijn studentenvisum geregeld is. Heerlijk die bureaucratie!
Ik zal jullie verder niet lastig vallen met saaie werkverhalen. Dat komt wel als ik echt niets meer meemaak hier.
Voorlopig staan er nog aardig wat regeldingetjes op het programma en ga ik dit weekend verhuizen. Dus ik zal me niet vervelen denk ik zo.
O ja, sneeuwt het nou in Nederland?
Kus Caroline
08 Februari 2007 - 08:04
Joyce:
He carootje!
Wat een spannende verhalen allemaal zeg: zwemmen met pijlstaartroggen, jumpers van torens en potentiele vulkaaruitbarstingen!
Leuk dat je nu al bekenden hebt gezien. En tja, na 3 rondleidingen weet iig wel iedereen wie je bent ;)
Balen van je studentenvisum! Maar dat komt vast helemaal goed. Ik ga zo nog even je mooie foto's bekijken.
Heeeeeele dikke kus Joyce -
08 Februari 2007 - 08:05
Alette:
He lieve Caro, wat een verhalen, klinkt super allemaal! Geniet er maar lekker van, vooral van de warmte: het sneeuwt hier idd! Moet zelf ook nog wennen aan de temperatuur hier; in Cambodja was het heerlijk 32 graden ;) Wens je heel veel plezier en doe voorzichtig he (pas maar op voor die pijlstaartroggen!) Veel liefs xx Alette -
08 Februari 2007 - 08:10
Fam Gaasbeek:
caroline wat een leuke fotoos en leuk dat verhaal weer, het sneeuwt nog niet maar over 1 uur wel denk ik ,en wat een leuk huisje ik hoop dat je het er heel leuk zult krijgen
heel veel kusjes uit ingen -
08 Februari 2007 - 08:13
Roeli:
Er is zelfs een weeralarm vanwege de zware sneeuwval......bizar ja! Maar Caro: het klinkt nog steeds allemaal goed, relaxed! Snel weer een keer msn'en met webcam :) Kus! -
08 Februari 2007 - 08:26
Diane:
Ja! Het sneeuwt hier weer! Nou ja...op dit moment fftjes niet ;), maar voor vanmiddag/vanavond hebben we een weeralarm vanwege de verwachte super hevige sneeuwval! Wees dus maar blij dat je daar zit, in de zon en ver ver weg van de NS ;)!
En wat een geweldige verhalen, nu al, je zit er pas een week! Fftjes rot van je visum, maar dat komt vast goed. Genoeg leuke dingen om de kleine minder leuke dingen te compenseren toch? Heel veel plezier in je nieuwe huis, succes met verhuizen! Dikke zoen, Diane -
08 Februari 2007 - 08:31
Annelien:
een zonnetje met een koud biertje is toch veel beter dan die sneeuw he??? ;) succes met verhuizen! byeee -
08 Februari 2007 - 08:36
De Wit 27:
fijn om weer iets van je lezen, hoorde van daddy al dat het goed ging. wat een verschil, carola wordt om 12.00 uur opgehaald vanwege het slechte weer, en jij lekker op het strand.
Heerlijk, geniet, succes tot mails -
08 Februari 2007 - 08:48
Petra:
Wat klinkt het goed Caro! Heerlijk! Hier begint het inderdaad te sneeuwen! En wat een toeval dat je Liset tegenkomt! Of was het afgesproken?
Veel plezier en ik kijk alweer uit naar je volgende verhaal & foto's!
Kus Petra -
08 Februari 2007 - 09:03
Sabine:
leuke foto's!!! het is daar echt super. Lekker. daar is het mooi weer en hier sneeuwt het :). dikke kus sabine -
08 Februari 2007 - 09:25
Eer:
wat goed dat je dat huis meteen gekregen hebt! je bent het hospiteren duidelijk nog niet verleerd ;)
klinkt allemaal geweldig caro! succes met verhuizen en ik ga snel je foto's bekijken!
kus! eer -
08 Februari 2007 - 09:36
Marinke:
ziet er niet verkeerd uit die foto's! En een foto in bikini om ons maar jaloers te maken op dat lekkere weer daar!! kus Marinke -
08 Februari 2007 - 09:42
Marloes:
Kia Ora,
Wat mooi om al die foto's te zien. Als ik naar de foto's kijk komen weer allemaal herinneringen bij me boven van toen ik daar was. En wat heerlijk dat het daar zomer is. Toen wij daar in Whangaparaoa waren stormde het! Ben je in het Auckland museum naar die maori voorstelling geweest en heb je de Haka gezien, vond dat echt heel cool. Wat goed dat je al een kamer gevonden heb! met jungle in de achtertuin, nou wat wil je nog meer! Een studentenvisum zeker, hihi. Wat een gedoe zeg, maar mooi dat het toch nog opgelost kon worden.
Succes met verhuizen! dikke kus -
08 Februari 2007 - 09:46
Lau:
Caro, het ziet er echt fantastisch uit!! Hele mooie foto's. Ben erg jaloers op je!! Ja, en hier sneeuwt het inderdaad, er is maar weer es weeralarm hoezee!! xxxx lau -
08 Februari 2007 - 10:01
EvaW:
Wow Caro wat een verhalen!! Je valt ons er echt niet mee lastig hoor! Zet dat maar uit je hoofd. ;)
Ik ga nu even de foto's bekijken, terwijl in Nederland de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen... ;)
Dikke kus! -
08 Februari 2007 - 10:37
Mies:
ojeeee, ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat jij niet terug gaat komen hihi! Kikke zeg die foto's! Na Tanzania ga ik echt sparen om langs te komen!
Super grappig die rondbungelende mannetjes hihi! Lekker dat je al gelijk een kamertje hebt. Hoop dat je het gezellig hebt en dat je ons niet te veel mist! Ik vind het echt kikke voor dat je deze kans hebt gekregen en dat je m ook met beide handen hebt aangepakt ;) Bravo: en dan pak je nu de geweldige ovenwant van Sinterkerst en klappen maar :)
Lieve Caro, geniet van je leventje daar!! Ik kijk nu al uit naar je volgende verhaal. Kom maar op met die saaie werkverhalen :)
Kus!!!
08 Februari 2007 - 10:50
Dave:
He Carolientje,
Leuk om al die verhalen te lezen. Verder nog veel meer plezier en succes!
Groetjes uit(het besneeuwde)Leiden
08 Februari 2007 - 11:50
Parissima:
Wat een mooie foto's caro! Grappig dat je al bekenden hebt gezien, kleine wereld. Wat balen dat ze je niet goed hebben ingelicht over dat visum, succes daarmee! Verder lekker genieten! Hier sneeuwt behoorlijk..liefs -
08 Februari 2007 - 12:35
Suus Formula:
Lieve caro!
Goed dat je gelijk een kamer hebt gevonden! Je gaat weer een nieuw studentenleven in begrijp ik?!! Geniet ervan he meis! Ik vind het echt knap van je dat je dit doet.
X suus -
08 Februari 2007 - 14:07
Maart:
Wauw NZ is echt mooi!!!! Regeldingen nemen ze vast niet zo serieus :) In Nederland had je vast al vast gezeten ;) Succes x -
08 Februari 2007 - 14:17
Mini-lien:
Heeey maxi-lien!!! Echt heel leuk om van je te horen :D. Jij zit daar in de stralende zon in een geweldig land en ik.. ben net ondergesneeuwd!! Ik ben jaloers!! Ik mis je trouwens bij de tennis. Maja.. heel veel plezier, en veel schrijven hoor XXX Caroline -
08 Februari 2007 - 14:35
Anne:
Ha Caro!
Klinkt goed man allemaal! Super dat je zo snel een woning hebt kunnen regelen, had natuurlijk niet anders verwacht .. ;) Veel plezier en ja.. het sneeuwt! Alweer een weeralarm hier, lijkt wel een hype. Tot mailens/waarbenjijnuend ;) Liefs! Anne -
08 Februari 2007 - 15:16
SteefW:
He Caro,
Wat een enorm leuke verhalen allemaal (behalve die van je visum dan, maar dat komt vast en zeker goed!)... Ik ben erg jaloers op je, zou ook wel lekker in de pacific willen zwemmen!! Heel veel plezier daar,
Dikke kus Steef -
08 Februari 2007 - 15:19
Marloes Ark.:
Yo Caro wowww wat gaaf en mooi en lekker weer zeg daar! Gefeliciteerd met je huisje, bofkont! Geniet er maar van want voor je het weet is het voorbij ;)
Dikke x, Mousse -
08 Februari 2007 - 15:59
Marleen:
hai caro!
hier een berichtje vanuit weeralarm-land! ik probeer me de warmte te herinneren van het tropisch strandje waar ik 2 weken geleden nog op lag maar het gaat heel moeilijk: het is hier ECHT winter, héél koud!
je foto's zien er supercool uit en gefeliciteerd met je huisje, succes met verhuizen!
dikke kus uit leiden -
08 Februari 2007 - 16:33
Eveline:
Voor nu blijf ik nog even op Curacao...maar wie weet kom ik nog eens naar je toe zwemmen!
Dikke kus en geniet daar op je nieuwe plekje!
kus Eveline -
08 Februari 2007 - 19:19
Rianne:
De verhalen klinken helemaal super! en dan zitten wij hier met die sneeuw.. Heel veel plezier nog daar! :D
Kus Rianne
08 Februari 2007 - 21:02
Miek:
Hey Caro, wat een mooie foto's!! jeetje, je geniet daar wel zo te zien! en wat tof dat je al een kamer hebt!ben jaloers!hier sneeuwt het idd,maar er ligt natuurlijk niet genoeg ijs om te schaatsen..x miek -
08 Februari 2007 - 21:03
Katja:
zwaar onder de indruk van je foto's !!! meld het even als je door de fotoruimte heen bent! stuur je met plezier nog heeel veeel meer! Dikke kus van mij -
09 Februari 2007 - 10:13
Mas:
Hey lieverd, supergoed van je kamer!!! Je visum komt ook wel goed. Ben blij te horen dat alles goed gaat.
kusss -
09 Februari 2007 - 13:06
Kaar:
Spijt dat ik niet ff NZ erbij heb gepakt. Ziet er heerlijk uit!!! Sneeuw die 3 uur blijft liggen kan toch echt niet tippen aan jouw foto's! Doet met teveel denken aan Oz... moet je zeker ook heengaan! Succes met verhuizen! Kus -
10 Februari 2007 - 17:11
Rick:
hej
klinkt super leuk daar:D
en om zo te haoren jij ook wel.en super leuke foto's en hoop er nog veel meer te zien:D
ik hoop dat het goed komt met dat studenten visum gebeuren
-xxx-jes rick:D
13 Februari 2007 - 18:12
Fam. Van Hattem:
Hoi Caroline,
Leuk om ook getuige te kunnen zijn van jouw avontuur!Heel veel plezier en geniet ervan!De foto's zijn erg mooi!
Groetjes Rijk, Annie, Ellen en Marloes