67 Norfolk Street - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu 67 Norfolk Street - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu

67 Norfolk Street

Blijf op de hoogte en volg Caroline

17 Februari 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland

Daar ben ik weer! Inmiddels vanuit mijn nieuwe huisje in Ponsonby, een van de meest fancy wijken van Auckland. Ik ben vorige week zaterdag verhuisd. Dat was drie keer op en neer met de bus van mijn oude stekkie, de Railway Campus, naar dit paleisje. Want meer dan 3 koffers had ik toch niet.
Mijn bed, dat ik via Trade Me (het Nieuw Zeelandse E-bay/Marktplaats) had gekocht werd keurig op tijd geleverd dus ik kon snel beginnen met inrichten. Nou daar was ik dan ook weer snel klaar mee aangezien ik naast mijn bed verder geen enkel ander meubel in m’n kamer had. Ja, een soort van inbouwkedingkast die eigenlijk alleen maar bestaat uit een rail waar je hangers aan kan hangen en zonder een deur (dus helemaal niet inbouw, maar goed) Dus dat werd een weekje uit m’n koffers leven. Ook wel eens leuk. Inmiddels heb ik ook weer via Trade Me twee kastjes gekocht waar m’n kleren in kunnen en hoop ik binnen een week een mooi bureau te hebben, maar dat is iets minder belangrijk nu.

De eerste nachten in huis waren niet echt fantastisch omdat er en veel herrie was naast me in de lounge en een buurman (huis ernaast) die het nodig vond met erg veel geluid de liefde te bedrijven en ik was dan ook wel een beetje bang dat ik het helemaal niet leuk zou vinden en snel weer weg zou willen. Nu, na een week heb ik alle huisgenoten wat beter leren kennen en kan ik het heel goed met ze vinden. Er wonen hier 4 jongens en 1 ander meisje dat een Nederlandse moeder heeft. Ze spreekt dan wel geen Nederlands maar verstaat het wel redelijk. Haar zus daarentegen is juist in NL blijven wonen. Wel grappig. Ik ben druk bezig ze hier een beetje de Nederlandse studentengewoontes aan te leren maar het wil nog niet zo. Misschien gaan we de volgende keer wel hospiteren (vonden ze extreem grappig) en als ik geluk heb hoef ik volgende week een keer niet in m’n eentje voor m’n eentje te koken maar gaan we gezamenlijk eten (heeft niemand hier ooit gedaan, lekker ongezellig!) Dus het gaat wel goed komen hier.

Even er info voor de mensen die dat graag willen weten mijn adres:
67 Norfolk Street
Ponsonby
Auckland 1001
New Zealand

Afgelopen zondag heb ik met Sjoerd en Jiska (uit Leiden) een drankje gedaan in de -5 bar waar het dus ook echt -5 graden C was en je glas van ijs was. Nou denk je als doorgewinterde Nederlander wel wat aan te kunnen en de eerste 10 minuten gaat het dan ook prima, maar na verloop van tijd gaan je vingers toch wel tintelen en verlang je weer terug naar de warme zomeravond buiten. Uiteraard mocht je binnen geen foto’s maken, want dan zou de omzet van de bar met de helft dalen aangezien zij nu de foto’s maakten en er dan 25 dollar voor vroegen. Dus helaas geen foto’s van binnenin, maar wel van de buitenkant.

Dinsdag waren Liset en Judith weer even terug in Auckland en hebben we weer even drankjes gedaan. Hier wordt een bier gebrouwen (Mac’s) en dat hebben ze in allemaal smaakjes. Ik ben inmiddels fan geworden van de appelsmaak. Is een soort van combinatie van appelsap, champagne en bier. Erg lekker, maar komt wel hard aan…

Op mijn werk lijkt het ook allemaal een beetje in orde te komen. Mijn working/holiday visum is aangevraagd. Ik heb alle medische tests doorstaan en mijn onderzoeksvoorstel is ook zo goed als af. Nog wat puntjes op de i en het kan ingediend worden denk ik. Dus dat lijkt ook allemaal goed te komen.

Gisteravond ben ik voor het eerst naar een tennisclub geweest om te kijken of het wat was. Ik had afgelopen week een mailtje gestuurd naar de club met de vraag of ik wat meer info kon krijgen over het lidmaatschap (kosten, wachtlijst ed) en werd gelijk de volgende ochtend gebeld door een gigantisch enthousiaste manager die een Nederlandse vrouw heeft en daarom mij al helemaal geweldig vond. Hij nodigde me uit om gisteren dus even langs te komen om sfeer te proeven op de club omdat ze een toernooi hadden gehad dat afgesloten werd met een diner en feest. Nou dat laat ik me natuurlijk niet twee keer zeggen en ik in m’n eentje eropaf. Was wel een beetje raar om binnen te komen en niemand te kennen, maar binnen een half uur was ik aan minstens 3 kwart van de aanwezigen (zo’n 150 man) voorgesteld en had ik al 3 drankjes in de wacht staan. Het was extreem gezellig en ik ben dan ook als een van de laatsten weggegaan (had m’n laatste bus toch al gemist) Veel leuke mensen ontmoet, maar ook er veel beetje vreemde figuren, maar daarom niet minder leuk.
Morgen ga ik met de manager, Robbie, tennissen zodat hij een beetje in kan schatten wat mijn NZ niveau is (ik heb echt geen idee!) en als dat een beetje goed is, dan mag ik over twee weken al meedoen aan de interclub competitie om de Caro bowl, hahahaha.

Ik heb nog veel meer te vertellen over van alles, maar het dreigt nu al een lang verhaal te worden, dus ik denk dat het ik maar even inkort en in steekwoorden opschrijf. Misschien dat ik het dan later nog wel een keer uitwerk tot een normaal verhaal

- In de winkel kan je hier stroopwafels, ontbijtkoek, beschuit, appelmoes en maggi kopen
- Om aan te geven hoeveel keus je hebt: er zijn bijv. 48 verschillende blikje tonijn te koop
- Vandaag en morgen is er een Wine en Food festival wat ik natuurlijk niet voorbij kan laten gaan
- Ik ben vanavond uitgenodigd bij mijn supervisor, Wayne, voor een etentje en een ‘swim’
- Daarna ga ik naar het gratis Jazz Festival in Mission Bay
- Heel veel kinderen lopen op blote voeten en dat is heel normaal
- Iedereen zegt Dankjewel tegen de buschauffeur als hij/zij uitstapt
- Fietsen hier is echt een zelfmoordactie
- Kiwi’s kunnen nog steeds echt echt echt niet rijden
- En na een half uurtje lunchen in het park ben je praktisch gefrituurd

Dat was het even, tot volgende week!

Cheers (zeggen ze hier op alles; eten, drinken, als ze weggaan, onder een mail)

Caroline

P.S. Sirene: Ik vind die kaartjes zo ontzettend geweldig! Ik kan niet wachten tot het weer maandag is!
Formula: Ik ben zooooo benieuwd naar de nieuwe lichting, ik wil alles weten!
De rest: Ik vind het nog steeds heerlijk om alle Nederlandse verhalen te horen, zowel hier als via m’n mail, maar ik kan niet echt op alles reageren dus wees niet boos als ik een keer niets terugstuur.

• 17 Februari 2007 - 03:41

Lara:

Lieverd, wat een fantastisch bericht had je voor Nouk ingesproken. Het hele augustinus restaurant was stil...weer een geweldige afstudeerborrel. Daarnaast leuke verhalen in auckland...en fotos!!! xxx Lara

• 17 Februari 2007 - 04:49

Laura De C:

Caro, liefje! Wat leuk dat ik nog wakker ben (tis hier inmiddels 6 uur snachts) wat een mooi verhaal! Zag arnoud op augustinus, wel raar zo zonder jou! Ga je morgen mailen over de nieuwe lichting en de nieuwe roddels (hihi)! xxxxxx Laura

• 17 Februari 2007 - 08:34

Joyce:

Hoi lieve Caro!

Wat een leuke verhalen weer. Heerlijk dat je leventje een beetje op orde begint te komen daar. Die Caro-bowl kun je natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan! It has your name written all over it ;).

dikke kus Joyce

• 17 Februari 2007 - 08:49

Fam Gaasbeek:

wat leuk die fotoo s weer ,en je heb een leuke kamer en het verhaal is weer fantastisch, ik zal gauw een keer een kaartje naar je sturen dan heb je ook een keer post uit holland haha ,we wachten weer met smart op het volgende verhaal xxxxx fam gaasbeek ingen

• 17 Februari 2007 - 09:52

Jolijn:

Heyy made!

Wederom weer een leuk verhaal. Je kamer ziet er echt goed uit...helemaal door die Formula dekbedovertrek natuurlijk!! En je bent ook gewoon lekker aan het tennissen..echt gaaf hoor! Volgens mij ben je al goed aan het inburgeren en dat is goed om te lezen. Zoals je misschien al hebt vernomen hebben we een fantastische lichting van 6 hele leuke meiden aangenomen...dus we mogen weer trots zijn! Meis geniet en we mailen!

Dikke kus

• 17 Februari 2007 - 09:54

Eer:

ik sluit me bij laar aan caro: wat ontzettend lief dat ingesproken bericht! echt heel leuk!
    zo te horen ben je goed bezig om iedereen te laten weten wie caro is! en terecht!!
    dikke kus eer

• 17 Februari 2007 - 10:36

Marleen Sp:

hai lieve caro,
    wat heb jij een ontzettend mooi dekbedovertrek! en wat supercool van je dat je in je eentje naar dat tennisfeest bent gegaan! nu heb je er weer 150 vrinden bij ;)
    die ponsonby street lijkt net een straat uit een oude western, echt grappig.
    het is goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt, en wat lief dat je een avond in min 5C bent gaan staan, wat een solidariteit met ons arme (koude) zieltjes in NL! hihi ;)
    kijk uit naar je volgende berichtje, hele dikke kus! xx

• 17 Februari 2007 - 11:32

Fam. De Wit Nr. 27:

help we hebben je mail niet ontvangen, en carola ook niet????

• 17 Februari 2007 - 12:04

EvaW:

Oooo, zo leuk om alles te lezen!!! Vind het nog steeds gek dat je weg bent! Gelukkig hou je ons hierdoor (en door het forum) goed op de hoogte!! Kus!

• 17 Februari 2007 - 13:03

Mies:

Chick, ziet er allemaal geweldig uit, ben enorm jaloers. Moest bij je berichtje aan nouk wel vijf keer knipperen.veel plezier met je leuke programma! xx mies

• 17 Februari 2007 - 13:26

®I©K :D:

he

leuke kamer alleen nog een beetje klein maar dat maakt niet uit.

groetjes rick :D

• 17 Februari 2007 - 16:20

Roeli:

Caro, wat klinkt het echt super allemaal en geweldig om dat mooie dekbed te zien :) Wil ik oooook ;) Blijf maar heel veel verhalen posten, wil alles horen :) dikke zoen

• 17 Februari 2007 - 16:46

Chrisje!:

Heee Caroo!
    leuk weer je verhaal! Gisteren was de afstubo van Anouk en ik heb je praatje gehoord! Echt super leuk gedaan!!! Arnoud heb ik ook nog even gesproken en we hebben hem goed in de gaten gehouden hoor! haha. Werkse nog en veel plezier met feesten!
    x Chrisje

• 17 Februari 2007 - 20:35

Kor En Yvonne:

leuke kamer, alles al op zijn plek. je ouders doen vanavond de polder aan, een soort ontwikkelingswerk. leuk elkaar weer te zien. wensen je veel succes toe, geniet ervan.gr. kor,yvonne en fleur

• 17 Februari 2007 - 21:00

Annemarije:

He lieve caro, wat ziet je kamer er cool uit! gelukkig van je visum, maar ze zouden zo'n leuke meid natuurlijk ook niet het land uit gooien he.. anouks borrel was echt gezellig en wat n lief verhaal van jou! hopelijk ben je geslaagd voor je tennistest! xxx An
    ps de lichting is superleuk! hopelijk vinden ze ons na volgende week ook nog leuk ;) xx

• 17 Februari 2007 - 22:17

Je Kleinste Zusje:

gekkie, klinkt vet geweldig allemaal... Ik wil ook gefrituurd worden, en naar een gratis Jazz festival en op mijn blote voeten lopen, en dankjewel tegen de buschauffeur zeggen... Wanneer kan ik komen???

hihi, Dikke vette smakkerd!!!

• 18 Februari 2007 - 15:05

Asha:

Hey Caro,

Super fijn dat je een leuk stekkie hebt gevonden!! Je voelt nu toch wel dichterbij dan eerst hoor..haha! We houden elkaar op de hoogte, enjoy!!

Kus, As

• 18 Februari 2007 - 15:54

Sabine:

he caroline, ik ben zaterdag in nijmegen geweest bij je zusje, en heb het adres gekregen, je krijg de kaart over de post, ik hoop dat die optijd aankomt, is net even wat leuker dan met de scanner. Erg leuk buurt waar je nu woon. veel plezier. kus ons

• 19 Februari 2007 - 08:44

Kaar:

Caro ziet er lekker uit.. jaja stamp die NL studentengewoonten er maar goed in, is lastig heb ik ondervonden! Op een gegeven moment gewoon opgeven en op zoek naar NL gezelligheid (heb ik ook gedaan, werkt goed) en zo te horen is dat genoeg te vinden daar, haha! en pas een beetje op met die vent, sla m niet meteen van de baan he??!!! Kus

• 19 Februari 2007 - 15:45

Anne:

Lieve Caro,
    Eventjes een korte reactie:
    succes met wennen en inburgeren meis! tof dat je weer gaat tennissen!
    de nieuwe lichting wordt top, 6 meiden, vandaag begint de ellende ;) houden je op de hoogte! xxxx Anne

• 20 Februari 2007 - 07:38

Robbie:

hey Caro, met Robbie als manager zit je op tennisgebied natuurlijk sowieso goed! veel plezier groetjes Robbie

• 20 Februari 2007 - 13:17

Caro:

Hee Lien ;-)

Superleuk, je berichtjes! Ben hier in mijn huisje in Parijs met hetzelfde probleem bezig... het valt niet mee om mensen over te halen dat het leuk is om samen te eten!;-) Blijkbaar is dat helemaal niet zo gewoon... maar goed, heb niet veel te klagen want ik zit wel in Parijs!

Keep in touch! x Caro

• 21 Februari 2007 - 13:22

Alette:

He lieve Caro, leuk om weer een superverhaal van je te lezen! Zo te horen hoef je je daar niet te vervelen. Geniet er maar lekker van! Vind het nog wel een btje gek hoor dat je nu zo ver weg bent.. Veel liefs!

• 22 Februari 2007 - 07:45

Marinke:

Hey lieverd. Jammer dat onze msn-date niet doorging. Binnenkort ff een nieuwe fiksen! Je foto's zien er echt goed uit, mooie kamer. Formula is prominent in beeld ;) Echt leuk dat je gaat tenissen daar trouwens! Spreek je gauw, kus!!

• 22 Februari 2007 - 13:28

Hermine:

Ha Caroline,

Ik vind het erg leuk om je ervaringen in NZ te lezen!! Ga zo door!! Veel plezier met het tennis toernooi.

Hermine

• 23 Februari 2007 - 09:09

Michelle:

oooooh Caro, ik kom naar je toe!!! Wat geweldig allemaal!!!
    Leuk dat je gaat tennissen meid! Die Caro-bowl is natuurlijk voor de enige echt Caro ;)
    Ook echt heerlijk dat het goed gaat met je onderzoek, gelukkig niet al te grote tegenslagen en hopelijk blijft dat zo!
    Echt zo grappig dat Liset daar ook zit! Wel heerlijk dat je al gelijk zoveel lieve/leuke/gezellige mensen om je heen hebt! Dat geeft wat minder heimwee.. Ook al twijfel ik of je dat uberhaupt wel hebt ;)
    Succes schat met alles!!!

Cheers he ;)

• 25 Februari 2007 - 03:45

Liset:

Hey Caro!! Nog steeds aan de appelbier dus haha! Ik ben het helaas niet meer tegengkomen...
    De bungeejump heb ik nog niet gemaakt, mar weet ook niet of ik het in NZ ga doen. Zit nu in Wellington, ook een leuke stad.
    Hoe ging het tennissen? Ben benieuwd! Succes met werken,
    Liefs Liset