We are taking over the world! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu We are taking over the world! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu

We are taking over the world!

Door: Caroline

Blijf op de hoogte en volg Caroline

26 Maart 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland

Het is onvoorstelbaar hoeveel Nederlanders hier zijn. Op m’n werk zijn er al 5 anderen, heb een half NL huisgenootje (met ouders wel helemaal NL die ik ook al ontmoet heb), vandaag kennis gemaakt met een co-assistent uit Groningen, Jacco (zie paar verhalen terug) en nu blijkt ook mijn huisbaas nog Nederlands te zijn. Vanaf nu is het officieel gedaan met al het geNederlands. Ik ben het zat. Ik zit hier aan de andere kant van de wereld, maar het is net of ik thuis ben. Als ik in de bus zit en een Nederlands (veelal bejaard) stel hoor kibbelen en dan aan de buschauffeur hoor vragen waar ze eruit moeten, heb ik in plaats van ze te helpen eerder de neiging ze gewoon maar te negeren en vooral niet te laten merken dat ik ze wel versta. Dat is toch erg?!

Even een kleine update over mijn leer-m’n-huisgenoten-Nederlandse-studentengewoontes project; Met de nieuwe huisgenoot die we nu hebben, doet iedereen mee aan het samen koken en eten. Er komt een bord om op te schrijven of je er wel of niet bij bent elke avond en de toetjes elke avond worden langzamerhand ook geïntroduceerd. Gna gna.

Het is inmiddels alweer maandag en ik heb een hartstikke leuk weekend achter de rug. Vrijdagavond was er een soort van afscheidsfeestje omdat een van m’n huisgenoten vertrok. Ik was in de veronderstelling dat het alleen voor de flatgenoten was (flat=huis) maar toen ik boven kwam (ik woon op de benedenverdieping) bleek de hele keuken, gang en veranda vol te staan met zo’n 35 mensen. Ik kende alleen m’n eigen flatgenoten en dat was misschien maar goed ook, want de rest was zo ontzettend dronken! Het is maar weer eens bewezen dat Nieuw Zeelanders echt geen maat kunnen houden. Ze konden niet eens meer blijven staan! Maar natuurlijk wel stug door drinken, stel je voor dat je te weinig (gratis) alcohol binnen krijgt….Gelukkig vertrokken ze rond half 2 richting stad om nog een club in te gaan (ben benieuwd of je daar nog binnen komt als je al zo ver heen bent) en kon ik lekker naar bed.
Overigens hebben we hier de Nieuw Zeelandse versie van ‘dronken meisje’, Bonobo! De vergelijking was bijna eng.

Zaterdag met de auto naar een strand zo’n drie kwartier ten noorden van Auckland gereden. Orewa beach. Het was erg zonnig, maar er stond ook heel veel wind, wat het toch een beetje te koud maakte om de hele middag op het strand te blijven liggen. Wel werden we goed ge-entertained door alle kite-surfers en andere gekken die op het strand in een soort van zeilboot op wielen voorbij scheurden.

En dan zondag… Om 10 uur werden Iris en ik opgehaald door de surfbus om af te reizen naar het pittoreske Piha voor een hele dag waterpret. Piha is een surfersparadijs, maar ook gelijk het gevaarlijkste surfstrand van heel Nieuw Zeeland. (dat meldde de instructeur op de terugweg…hmm). We hebben eerst een les op het droge gehad (lekker spartelen in de lucht) alvorens het water in te gaan. Van boven af gezien, waar we stonden toen uitgelegd werd wat een rip was, zagen de golven er heel plat en gezellig uit. Maar eenmaal in het water bleek dat toch even wat anders te zijn. Kan het niet helemaal goed inschatten, maar denk dat sommigen de 2 meter wel met gemak haalden. Eerst is het natuurlijk alleen maar een beetje dobberen op die plank en af en toe op je buik een golf proberen te pakken maar na verloop van tijd wist ik toch wel op te staan en heb zelfs een ‘drop’ meegepakt, voor de surfers onder ons. Het was dan weliswaar onbewust, maar toch…! (een drop is als de golf nog niet gebroken is, dus als het nog geen witte massa is, maar zoals het eruit ziet op al die mooie foto’s van mensen die onwijs goed kunnen surfen, hoewel de golf dan net ietsje hoger is, en ze er niet binnen 3 seconden af vallen)
Uiteraard probeerde ik veel te hard om er goed uit te zien op m’n plank voor de foto, dus dat resulteerde in alleen maar op m’n buik liggen en heel veel in het water. Zucht. Nu moet ik wel terug, al is het alleen maar om een mooie actie foto te maken.

Thuisgekomen na deze dag kon ik geen stap meer verzetten. Nu nog steeds doet alles pijn, zelfs het typen. Maar goed, ik voel in ieder geval wel dat ik bezig ben geweest en ik moet niet zeuren want ik heb het mezelf aangedaan en het was het meer dan waard! Wordt zeker vervolgd….

That’s it for now!

Leuk leuk leuk!!

Kus Eveline

• 26 Maart 2007 - 02:08

Eveline:

Leuk dat ik weer de eerste ben...iedereen in NL slaapt, bij jou is het al maandagmorgen en bij mij is het nog zondag en heb nog een avond te gaan! X

• 26 Maart 2007 - 02:42

Jacco:

He Thanks, you don't have to speak dutch if you don't wanne. So from now on please send e-mails and or text messages in English!!

• 26 Maart 2007 - 04:54

Katja:

Hoe zijn de surfmannen daar?? Word het dan toch al tijd om snel te komen? Enjoy it, girl!
    Hele DIKKE Zoen XxXxX

• 26 Maart 2007 - 05:45

Annelien:

drop it baby ;) ga maar lekker oefenen zodat we binnenkort mooie foto;s met bottom turns, cutbacks en 360's kunnen bewonderen! wat heerlijk dat je alle NL studentengewoontes daar er doorheen drukt, had ook niet anders verwacht!
    caro veel plezier maar weer, we missen je wel hoor hier! xxx

• 26 Maart 2007 - 06:07

Kaar:

He meis wat goed dat je door hebt gezet, die NL studentengewoontes zijn natuurlijk uitermate leuk... dus zo kom je er wel! De aanhouder (=ben jij bij uitstek) wint! En doe je verder al wat met je onderzoek of is het genieten van alles daar?
    Keep us informed! Kus

• 26 Maart 2007 - 06:09

Laura:

Hey Caro! Ik had gewoon een heel bericht gemist, erg he! Lees nu pas over de champagne;) Maar ben nu gelukkig weer helemaal op de hoogte.Was bijna je pagina voor Jolijn vergeten, oeps! Maar hij zit er toch in hoor:) Zal er beter aan gaan denken. Superleuk dat Arnoud al bijna komt, nog maar een week toch? veel plezier! mail je snel! xxxx lau

• 26 Maart 2007 - 07:22

Chrisje:

Caaarroo super leuk verhaal! Je hebt dus weer een nieuwe sport ondekt!
    we moeten snel weer eens skypen! Heb weer een hoop te vertellen!
    x Chris

• 26 Maart 2007 - 07:23

Eer:

wat een coole foto van die sirene!ook weer te mooie verhalen! (nog steeds jaloers!)

kus

• 26 Maart 2007 - 08:15

Roeli:

Caro, waar is de foto van die 'drop'??? hihi, volgende keer zorgen dat hij er op staat hoor :) En blijf de verhalen sturen: zo leuk om 'helemaal' op de hoogte te zijn van je leventje! dikke kus

• 26 Maart 2007 - 11:29

De Witjes 27:

Fijn te lezen dat je zoveel aan het ontdekken bent. Maak het niet te leuk en gezellig want dan heb je geen zin meer om terug te keren. Ben je al aan streepjes zetten voor de aankomst van Arnoud? Enjoy live. dikke kus x 3

• 26 Maart 2007 - 14:57

Nic:

haha. leuke foto idd van sirene, je hebt het niet zo druk zie ik?? leuke verhalen!
    x

• 26 Maart 2007 - 18:23

Caro:

Hoi Lien ;-)

Supergaaf, al je verhalen!!! En laat die Nederlanders maar kletsen hoor. Ik negeer hier in Parijs inmiddels zo'n beetje alle buitenlanders, dus het kan nog veel erger, gnagna. Geniet ervan daar!

• 26 Maart 2007 - 19:39

Eva:

Aah, dat Nederlands is toch best wel leuk?! ;) Veel plezier met Arnoud alvast, dikke kus!

• 28 Maart 2007 - 07:21

Fam Gaasbeek:

hoi meis
    we hebben weer genoten van je verhaál, en die fotoos schitterend gewoon
    hoe is het nu met de spierpijn haha
    hier is het nu ook mooi weer, de zon schijnt we hebben al lekker even buiten gezeten dus het gaat de goede kant op
    heel veel kusjes van ons allemaal
    xxxxxxxxxxxxxx

• 28 Maart 2007 - 20:15

Marleen:

ik had wel van meerdere mensen gehoord dat het zo'n mooi land was, maar ik ben elke keer weer opnieuw onwijs onder de indruk van je foto's en vooral van het landschap, echt prachtig!
    jaja, die nederlanders zitten écht overal... ;) maar dat mag de pret niet drukken, toch? ;)
    kijk uit naar je volgende bericht, xmarleen