Champagne darling? - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu Champagne darling? - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu

Champagne darling?

Door: Caroline

Blijf op de hoogte en volg Caroline

19 Maart 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland

Bonjour allemaal,

Afgelopen week heb ik niet zo heel veel meegemaakt (en dus ook weinig foto’s gemaakt) maar desalniettemin een verhaaltje.

M’n auto is schoon gemaakt in de in de garage waar ik hem gekocht heb als deel van de service. Nou, dat doe ik zelf beter, in 5 minuten. Nu heb ik er anderhalf uur op moeten wachten en het enige wat ze gedaan hebben is een beetje stof gezogen. Alle hondenharen en sigarettenpeuken lagen er nog in! Lekker is dat! Maar goed, geeft niets, doe ik het toch lekker zelf. Hieronder dan eindelijk een paar fotootjes van mijn nieuwe wagentje (zie nummerbord; staat voor hoeveel ik er nog ga eten… hihi)

Deze week heb ik het oer Nieuw Zeelandse 4 seasons in 1 day diverse malen ervaren. ’s Morgens een heerlijk fris zonnetje, tussen de middag harde wind en veel wolken, daarna een bloedhete zon die tussen de wolken door tevoorschijn komt en op het moment dat ik naar huis loop van m’n werk vandaan een stortbui! Niet normaal! Ik had wel een paraplu maar was alsnog zeiknat! En de volgende dag weer van voor af aan.
Woensdag werd het toen ik naar huis liep zo erg dat ik toch even in een portiekje ben blijven schuilen. Daar stonden nog wat mensen en die vonden maar dat je van de nood een deugd moest maken en vervolgens zijn we met z’n 4-en een biertje gaan drinken in het cafe waar we voor stonden. Na het biertje was het een stuk opgeklaard en konden we onze weg naar huis vervolgen. Goede oplossing dacht ik zo.

Donderdagavond had ik een cocktailparty van de tennisclub omdat ik meedeed aan een toernooi zondag. Dit was voor alle deelnemers (alleen maar vrouwen) in een 5 sterren hotel. Ik wist niet zo goed wat de dresscode zou zijn, dus ik was maar een beetje op safe gegaan in iets dat wel voor cocktail kon dienen, maar ook voor casual als ik m’n vestje aanhield. Nou, op z’n cocktails was ik alsnog een beetje underdressed. Zo hyper sjiek allemaal! Er was zelfs een verloting van een DIAMANTEN ketting! Echt te bizar! Heb hem niet gewonnen, helaas…!

Zaterdag (17 maart) was het St Patricksday, een Ierse feestdag die hier uitgebreid gevierd wordt met een optocht, veel groen, maar voornamelijk erg veel drank. Alle pubs in de stad doen mee en er rijden bussen tussen de verschillende pubs om iedereen daar te krijgen. Nogal een bijzondere gewaarwording moet ik zeggen. Helaas heb ik geen goede foto’s kunnen maken van de optocht, maar hieronder toch eentje van het laatste staartje.
Zelf ben ik niet de pubs ingedoken maar ben ik naar een traditionele Kiwi BBQ geweest. Een paar meiden die ik op de cocktailparty heb leren kennen (en die ook een beetje underdressed waren) hebben me daarheen meegesleept. Het was onwijs leuk. Alle vrouwen (stuk of 15) hadden eten meegebracht dat de mannen vervolgens gingen klaarmaken. (Mooie rolverdeling) En het waren niet de goedkoopste worstjes met oud brood, maar het was echt kwaliteit. Weer veel nieuwe mensen leren kennen (allemaal advocaten) en een prachtige avond gehad.

In de nacht van zaterdag op zondag is onze klok een uur achteruit gezet. Van de zomertijd af. Dus nu is het verschil met Nederland maar 11 uur. Totdat jullie volgende week naar de zomertijd gaan. Ter info.

Zondag was dan het grote dames tennis toernooi op mijn club. 64 deelnemers, gigantische loterijprijzen en voornamelijk oude dames. Ik was gekoppeld aan een vrouw die geblesseerd was, maar haar invaller was fantastisch! Wendy heette ze, was tussen de 55 en 65 (voorzichtige schatting) en ze had een Nederlandse partner, dus ze vond het al gelijk helemaal geweldig om met me te spelen. Op het niveau oude dames niveau was ze nog best goed ook! En dat hebben onze tegenstanders geweten! We hebben ze allemaal verslagen en hebben dus het toernooi gewonnen! Onze prijs: 3 grote flessen Louis Roederer Champagne pp en natuurlijk de eeuwige roem! Het was een heerlijke dag met veel nieuwe gezichten, in een zeer typische sfeer. (O jee, ik moet de baan op, snel m’n lippen even stiften) (Nog een Chardonnay bij je lunch darling? Je hebt er pas 3 gehad!--> tegen de tegenstander) (Wat geen Franse Champagne? Dit is gewoon bubbeltjeswijn! (over dure Australische ‘champagne’))

Over twee en een halve week komt Arnoud al hierheen. Het aftellen is begonnen en ik kan niet wachten! Ga alleen maar leuke dingen doen (doe ik nu eigenlijk ook al, maar dan NOG meer!) Ik heb ook al van alle kanten tips gekregen over waar ik heen moet gaan en wat ik moet doen met hem, maar als ik dat allemaal ga doen dan zijn we denk ik wel 6 maanden bezig. Leuk, maar niet echt de bedoeling nu. Hij moet gewoon nog een keer komen, voor langer, vind ik.

Dat was het weer voor vandaag, het is uiteindelijk toch nog een heel verhaal geworden. (wist ik stiekem van tevoren al, want ik ben nogal lang van stof weet ik van mezelf)
Tot volgende week maar weer, dan beloof ik dat ik mooiere en meer foto’s heb.

Kus
Caroline

PS. Formula: Ik heb de foto’s van het feest gezien, ze zijn echt GEWELDIG! Heb wel heel hard m’n Formula liedjes meegezongen zaterdagochtend (Voor mij) in m’n auto.
PS. Sirene: Vandaag is het weer maandag…jippie…mag ik weer een kaart open maken! Ik heb nog steeds geen kaart te vroeg open gemaakt, goed van mij he?!

• 19 Maart 2007 - 00:45

Eveline :

He lieve Caro,

wat klinken je verhalen allemaal weer leuk en enthousiast! En ben natuurlijk ook blij te horen dat je braaf met onze post omgaat;)!

Geniet lekker verder van je leventje daar! Dikke kus, Eef

Ps. 2,5 weken gaan heel snel voorbij!!

• 19 Maart 2007 - 06:32

De Wit 27:

he lieve nicht, het klinkt alleen maar naar een hele fijne tijd met veel plezier, maar werken? geniet ook maar en je hebt super auto, jammer dat de bovenkant niet wit is. we hopen dat de tijd snel gaat en dat arnoud snel bij je is.
    dikke kus xxx

• 19 Maart 2007 - 07:34

Anne:

Lieve Caro,
    t voelde door de foto in de tuinzaal toch een klein beetje of je erbij was hoor op t formula feest! oja en natuurlijk doordat jij ongeveer onze verkleedoutfit had bedacht en de helft van de versiering die er hing ;)
    Super toffe auto trouwens!!
    En lekker decadent al die feestjes! Veel plezier met aftellen ;)
    Zoen, Anne

• 19 Maart 2007 - 07:48

Fam Gaasbeek:

hoi meissie wat een gave auto, wil ik ook wel hahaha leuk dat arnoud al gauw komt, het is weer een leuk verhaal geniet ervan heel veel kusjes van ons

• 19 Maart 2007 - 08:01

Joyce:

Heej Carootje!

Lekker dat je je eigen autootje hebt, persoonlijk heb ik niet echt iets tegen hondenharen ;), maar ik kan me voorstellen dat je er zelf niet als een wuppie bij wilt lopen.

Op dit moment hebben wij hier in NL ook een beetje 4 seasons, maar dan in one week: de ene dag is het prachtig weer, met strak blauwe lucht en de andere dag wordt je van je fiets afgeblazen door de windstoten.

Hier gaat alles een beetje zn gangetje. Het feest was weer een knaller.

Heerlijk trouwens dat Arnoud bijna komt. Zijn jullie weer lekker saampjes.

Ik ga maar weer snel werken, de werkdag is nog maar net begonnen.

Hele dikke kus Joyce

• 19 Maart 2007 - 08:26

Suus K:

Hey Caro!
    Gaaf autootje!!Gezellig dat je vent komt! En gefeliciteerd met de overwinning natuurlijk..
    Dikke kus, Suus

• 19 Maart 2007 - 08:43

Roeli:

Lieve Caro, wat heerlijk elke keer om je stukjes te lezen, word er helemaal vrolijk van, en de auto......die is echt cool! kus

• 19 Maart 2007 - 08:50

EvaW:

Maak je ook weleens niets mee?!?! ;)
    Leuk dat je vent al bijna komt, lekker genieten!!
    Formulafeest was inderdaad erg leuk, moet de foto's zelf nog bekijken..ga ik maar snel doen!
    Dikke kus,

• 19 Maart 2007 - 08:58

Alette:

Wagentje..wagentje?? Van mij mag je het toch wel een echte wagen noemen hoor! Wat een gaaf ding zeg, haha ik zie je er al helemaal in rijden al Formula-liederen zingend ;) Ook zo heerlijk dat Arnout al bijna naar je toe komt, super! Dat wordt idd lekker aftellen. Voor nu een goed weekje weer! Veel liefs, Alette

• 19 Maart 2007 - 08:59

Alette:

ps: bizar, ik kijk nu net naar buiten, sneeuwt het hier opeens?? Terwijl er vorige week nog mensen zonder jas op straat liepen omdat het zo warm was haha. Wilde je vast wel even weten ;)

• 19 Maart 2007 - 09:04

Annemarije:

He lieve caro!! Wat een coole auto!! Daarmee kan je wel over de roads crossen ;). Hebben je wel gemist hoor, hebben ons uitgeleefd als echte kolenstokers en het was zo chill in onze kolenstokers broek. Ik ga ook al bijna weg, nog maar 2 weken,spannend!!Wat cool dat je het tennistoernooi hebt gewonnen, had niet anders verwacht!! kus an

• 19 Maart 2007 - 10:33

Miek:

hey caro, wat een stoere auto zeg!!wow!ik kan me voorstellen dat het nu wel heel verleidelijk wordt om alles met de auto te doen..leuk dat arnoud komt!! het formula feest was inderdaad weer helemaal fantastisch. Dankzij jouw foto's aan de muur was je er toch een beetje bij....x miek

• 19 Maart 2007 - 11:24

Petra:

Hey Caro!
    Klinkt weer super allemaal! Veel plezier in je nieuwe wagen!! :)
    Kus Petra

• 19 Maart 2007 - 11:48

Eer:

klinkt allemaal weer geweldg caro! lekker decadent daar die feestjes!klinkt goed!
    en jou kennende geloof ik dat je vast wel meer dan het aantal op je nummerbord gaat eten!;)
    kus

• 19 Maart 2007 - 14:49

Michelle:

En jij begint je verhaal met dat je niet zoveel hebt mee gemaakt???? Ik begrijp het.. ;)

Super coole auto! Ik zie je er al in rond crossen :)

Kus!!!!

• 20 Maart 2007 - 12:03

Jans:

ik ga stiekem mee in de koffer van arnoud, aangezien je niet van verrassingen houdt dacht ik: ik zeg het je maar alvast ;)

• 20 Maart 2007 - 12:30

Marleen:

hai caro, coole auto! wat leuk dat je vent bijna komt, geniet er van. hier in nederland heeft het weer gesneeuwd?!?! en dat terwijl en morgen officieel lente is...
    kus marleen