Een serenade in het bushokje
Door: Caroline
Blijf op de hoogte en volg Caroline
03 Mei 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Ik beloon mezelf met een Starbucks koffie als ik ’s ochtends vroeg de 40 minuten van mijn huis naar werk loop. De bus is net zo makkelijk maar doet er ook net zo lang over vanwege de vele slingers in de route en de zeer frequente stops. Bovendien bespaar ik lopend ‘a dollar sixty’. Die kan ik dan weer mooi uitgeven bij mijn nieuwe favoriete coffee shop. De ene week ben ik er vaak, de andere week neem ik toch liever de bus, maar altijd passeer ik tussen 8.15 en 8.45 de Starbucks op Karangahape Road (K-Road). Ik weet het rooster van de drie verschillende werknemers al bijna uit m’n hoofd en zie het als ze naar de kapper zijn geweest. Zij, op hun beurt, weten welke koffie ik drink, welk formaat en of ik er slagroom op wil of niet. Het klinkt een beetje obsessief nu ik het zo lees, maar eigenlijk is het hartstikke leuk.
Nu ik al een paar weken geen koffie heb gekocht verwachte ik vanmorgen dan ook niet dat ze nog zouden weten wat en hoe ik het wil. Niets is minder waar; ik werd verwelkomd met een enthousiast ‘Good morning, how are you? Haven’t seen you in ages!’.
Voordat ik m’n mond open kon doen vroeg ze al “ Tall White Chocolate Moccha, with a little cream?” Ik stond perplex en voelde me toch wel een beetje speciaal. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat deze koffiemevrouw een olifantengeheugen heeft en het bij elke klant die vaker dan 2 keer binnen komt het zo opratelt, maar het maakte mijn dag al goed.
Toen ik tijdens de lunch even snel de stad in moest om mijn ticket op te halen zat ik een poosje op de bus te wachten toen er een zeker 150 kilo zware Maori man aan me kwam vragen of zijn tas naast me op de bank mocht staan. Natuurlijk! Hij voegde er gelijk aan toe dat er zijn kunst in zat en of ik van kunst hield. Want hij had als tijdverdrijf in de gevangenis, waar hij een week geleden uit gekomen was, leren tekenen en was nu helemaal into art. Op dat moment voelde ik me al wat minder op m’n gemak maar hij bleef tegen me aan praten over zijn Che Guevara shirt, zijn lunch en alle talen die hij sprak en geleerd had in de gevangenis. Het hoogtepunt was toch wel dat hij, na de vraag wie ik beter vond; Elvis of Bob Marley, uit volle borst een (voor mij onbekend) Elvis nummer ten gehore bracht en daarna ervan overtuigd was dat hij de eerste was die mij een serenade in een bushokje gebracht had. Nou, daar moest ik hem gelijk in geven. Toen de bus eindelijk kwam ging hij tegenover me zitten en bleef maar door praten/vragen. Op een gegeven moment vond ik het wel genoeg en ben ik twee haltes te vroeg uitgestapt omdat ik niet tegen hem durfde te zeggen dat ik er klaar mee was. Toch raar dat je vooroordelen over net vrijgelaten gevangenen het winnen van de aardigheid van deze meneer.
Alsof het nog niet genoeg was met alle aandacht begon een man in de Chinese supermarkt waar ik vaak boodschappen doe (omdat het veel goedkoper is) tegen me aan te praten over dat hij eindelijk gepensioneerd was en dat ik maar hard voor zijn pensioen moest gaan werken. Eerst kreeg ik nog de (complimenterende) vraag of ik uit de UK kwam, maar toen hij hoorde dat ik uit Nederland kwam was hij nog meer geïnteresseerd. “Oh, een toekomstige dokter uit Nederland, die moet bij de Flying Doctors gaan werken”, want hij had een aantal jaren geleden ook een geneeskunde student uit Nederland ontmoet die dat ging doen, dus het is logisch dat ik dat dan ook zou doen.
Of het komt door de algemene vriendelijkheid hier of dat het land vol zit met praatgrage aardigerts, ik weet het niet, maar het maakt elke dag een avontuurtje.
Verder ben ik afgelopen weekend met m’n huisgenootje Fleur naar haar ouders geweest en heb een heerlijk rustig, huiselijk weekend gehad. Nog even een klein surflesje van Fleur’s broer gekregen en besloten dat het absoluut m’n nieuwe hobby wordt. Zeker omdat ik nu wel een foto heb staand op een plank. Ik ga voor betere foto’s elke keer dat ik het water in ga.
Werktechnisch (er zijn alweer mensen die denken dat ik niets doe) heb ik even een niet zo productieve periode. Ik ben nog steeds aan het schaven aan een paar aanvragen en ben nog niet begonnen met m’n literatuur onderzoek. Het is even een kwestie van doorzetten en dan kunnen de leukere dingen beginnen. Met DNA-tjes spelen enzo.
Ik vind het erg leuk dat ik nog steeds zoveel trouwe lezers heb! Tha!
Dikke kus
Caroline
03 Mei 2007 - 04:41
Joyce:
He Carootje!
Nog ontzettend bedankt voor mn verjaardagskaartje? Heb je mijn kaart nog gekregen? Dat wij hier in NL nog geen starbucks hebben, vind ik zelf echt een groot gebrek. We krijgen er nu geloof ik wel 1, maar die zit dan op schiphol, na de douane. Dan maar extra veel tripjes boeken......
Een serenade in bij een bushokje zou je hier niet zo snel overkomen, maar wel super leuk dat iedereen zo vriendelijk is. Zou inderdaad wel het zekere voor het onzekere nemen wanneer het gaat om recent-uit-de-gevangenis-vrijgekomen kunstenaars, hoe creatief ze dan wel niet mogen zijn. Wie weet heeft hij interesse in zo'n mooie appeltjesgroene sweater. Mocht je 'm weer tegenkomen dan is dat wellicht een leuk gespreksonderwerp ;).
Anyway, ik ga maar eens snel douchen, moet weer naar Utrecht voor de cursus van mn nieuwe baan, echt heel leuk!
dikke knuffel en kus! -
03 Mei 2007 - 07:20
De Gaasbeekjes:
hallo meissie wat een gezellige mensen je maak wel van alles mee onderweg , maar wel leuk haha. ik moet je bedanken voor de e-card namens anne-fleur hij was leuk
kusjes de gaasbeekjes -
03 Mei 2007 - 07:20
De Witjes 27:
ik denk dat al die aandacht die je nu krijgt te danken is aan het feit dat je weer loopt te stralen en na te genieten van de vakantie met arnoud. Denk maar zo, beter een vriendelijke lach dan een boos gezicht als de dag moet beginnen. Eerst maar wachten op de volgende commissie en ga dan maar hard aan het werk met de DNA-tjes en komt nog tijden genoeg dat het meer werk dan genieten is, dus draai het nu nog maar even om. we hoorde dat er een thuisreis in verschiet zit, fijn idee.
werk ze, geniet ze.
dikke kus -
03 Mei 2007 - 07:24
Sanne:
Hoi Caro,
Toch fijn al die huiselijkheid zo op weg naar werk, bij mij in de trein richting Den Haag gaat het er iets minder gezellig aan toe ;-) Succes met surfen, ziet er goed uit!!!
xx Sanne -
03 Mei 2007 - 07:46
Eva:
Helemaal ingeburgerd dus al! ;) -
03 Mei 2007 - 08:28
Caro:
Weer een mooie blog! En je hebt helemaal gelijk, Starbucks rules! Laat er tussen mijn huis en mijn collegezaal hier nu ook eentje zitten... ;-) -
03 Mei 2007 - 09:11
Roeli:
Caro, ik moet je feliciteren: wat een mooie foto op je surfboard!! En wat een heerlijk verhaal heb je weer geschreven, aan aandacht geen tekort dus :) Dikke xxx -
03 Mei 2007 - 10:07
Maart:
Caro, wat een mooie verhalen toch!!! En naast starbucks rules natuurlijk ook SURFEN RULES...gaaf joh!!! Werkse en succes met al je andere zaken,x Maart -
03 Mei 2007 - 14:14
Anouk:
Hee lieve Caro! Echt een leuk verhaal! Ik geniet nog steeds erg van alles wat je te vertellen hebt! Dikke zoen -
03 Mei 2007 - 18:51
Bouke:
Hi Caro, zoek je alvast de goede surf-spots voor me uit! Leuke fotos! gr Bouke -
04 Mei 2007 - 16:16
Chris10:
Lieve Caro,
Wat een mooi verhaal weer!Dat kan geen toeval zijn dat je zovaak op 1 dag wordt aangesproken! Wat voor kleren had je aan?? en hoe zat je haar??? haha. En ook zeker mooi foto's zeg! Haal je twijfels maar snel weg en blijf zolang je kunt!
Liefs,
Chrisje -
06 Mei 2007 - 13:13
Jamie:
Hey Caro,
elke keer weer mooie verhalen uit NZ, erg gaaf om te lezen! Moet me meestal op de mooie foto's beroepen om me er een voorstelling van te maken, maar de 'tall white chocolate moccha' ken ik ook uit the real life! ;-) Die heb ik de afgelopen week in New York (waar ik samen met Job, Michiel, Michel en Suzanne was) ook vaak genomen. Heerlijk!
Ga zo door met je verhalen en veel succes en plezier daar!
X Jamie -
07 Mei 2007 - 07:07
Mies:
Grrr, ik ben jaloers, brak van het gala en het regent ook nog eens hier! Denk aan je! kus, Mies -
07 Mei 2007 - 11:21
Katja:
Hi there sweet sis,
Aandacht genoeg! Fijn om te horen. Leuk dat de mensen je beginnen te leren kennen, behalve de gevangenisman natuurlijk. Ik ga deze vakantie heel hard werken om volgend jaar te kunnen komen. Ben wel benieuwd hoe dat er in het eggie uiziet, jij op een surfplank.
Binnenkort weer een skypen??
Dikke kus van mij XxXxX -
07 Mei 2007 - 15:26
Marinke:
hey surf chick! Even een kusje uit Nederland!! SMAK! -
10 Mei 2007 - 09:27
Laura:
Hey caro, wat goed je aant surfen bent, hoor van iedereen dat dat echt het beste is wat je kunt doen in Nieuw-zeeland :D xxxx lau -
10 Mei 2007 - 11:19
Liset:
Hey Caro,
Eindelijk foto's op de plank! Zier er goed uit hoor, erg gaaf. Ik heb helaas nog geen poging gewaagd. Maar als ik jou zo hoor moet ik het toch zeker gaan doen.
Echt onvoorstelbaar hoe klein de wereld is idd, maar wel erg leuk ;-).
Succes nog met het schaven....
Liefs Liset -
16 Mei 2007 - 11:47
Marije:
Hey Caroline,
Nog even en dan heb ik de kartfoto's op de pc gezet, dan geef k je ff een link zodat je ze er vanaf kan halen! Vermaak je je daar nog een beetje? Vast wel!
Groetjes aan Fleur!
Groet,