Jafa sees Kiwi (maar niet heus) - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu Jafa sees Kiwi (maar niet heus) - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu

Jafa sees Kiwi (maar niet heus)

Door: Caroline

Blijf op de hoogte en volg Caroline

14 Mei 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland

Twee weken geleden was het ANZAC day. De Australische en Nieuw Zeelandse versie van 4 mei en hier een vrije dag. Anzac day viel dit jaar op een vrijdag dus een lekker lang weekend en hoog tijd voor een uitstapje. Miranda, Dale en ik zijn voor 4 dagen naar het zuider eiland gevlogen om eens te kijken of alle fantastische verhalen over het zuiden ook echt waar zijn. En ik kan je wel vertellen… het is zo! Wat een geweldig stukje aarde daar! En dan hebben we alleen nog maar een klein stukje gezien. Zoals ik al waarschuwde in m'n vorige stukje; hier konden wel eens wat jaloersmakende verhalen en foto's verschijnen...

Donderdagavond na het werk zijn we met een goedkope vlucht van Auckland naar Christchurch gevlogen en hebben we overnacht in een backpackers. De volgende dag terug naar het vliegveld om onze huurauto op te pikken en toen op naar het westen. Christchurch ligt aan de oostkust ongeveer halverwege het zuider eiland en wij hadden het in ons hoofd gehaald om helemaal naar de westkust te rijden. Zo'n 400 kilometer door de prachtige Arthurs Pass waar elk landschap nog mooier is dan het vorige. In het dorpje Arthurs Pass hebben we een kleine wandeling naar een waterval gemaakt en de andere geplande wandeling uitgesteld tot de terugweg. In het dorpje Kumara (wat ook een zoete aardappel is) moesten we op zoek naar een bar waar ze een paardenrace uitzonden waarin het paard van Dale racete. Daar hebben we heel snel afgeleerd te zeggen dat we uit Auckland komen want dan ben je namelijk een JAFA (Just Another F*&@9ing Aucklander). Nederlanders doen het dan toch een stuk beter.

We waren precies op tijd om de zonsondergang in Punakaiki te zien. Daar zijn de beroemde Pancake Rocks die er inderdaad uitzien als een stapel pannenkoeken. De precieze oorzaak van de vorming van deze rotsen is tot op heden onbekend, maar dat maakt ze niet minder imposant. Toen we terug gingen naar de auto kwam er ineens een soort van kip uit de bosjes gelopen. Miranda was even naar t toilet en Dale was aan de telefoon dus ik was de enige getuige van wat leek een echte Kiwi in het wild. M'n hart sloeg even over want hoewel Nieuw Zeeland het enige land ter wereld is waar de kiwi-vogel voorkomt wordt hij bijna nooit in het wild gezien. Ik snel m'n camera uit m'n tas en hem gevangen in een foto. Helaas duurde onze euforie niet al te lang want de eigenaar van het hostel waar we sliepen wist ons te vertellen dat er in die omgeving vaak weka's gezien worden. Kiwi-wannabe's die te onderscheiden van de echte versie door de snavel die een stuk korter is....helaas pindakaas dus.
Na een all-you-can-eat BBQ van 6 dollar pp (3 euro) zijn we erg moe om 9.30 uur in slaap gevallen in een hostel aan Arney street... dat kan geen toeval zijn natuurlijk.

De volgende dag reden we via lake Brunner terug naar Christchurch. Hoewel het grotendeels dezelfde weg was als de dag ervoor waren er toch veel nieuwe dingen te zien en hebben we ons geen moment verveeld. In Arthurs Pass nog even een wandeling naar een andere waterval (Devil's Punchbowl) gemaakt en toen door naar het Eastgate Shopping Centre in Christchurch waar Dale per se heen wilde (zulke mannen kom je niet vaak tegen). Daar nog even snel geshopt voor redelijke kleding aangezien we in de nogal chique Christchurch Club sliepen waar een dresscode gold (die ons 10 minuten voor geplande aankomst even werd medegedeeld, fijn!) Die avond door Christchurch gelopen en betoverd door de prachtige stad die zo ontzettend anders is dan Auckland! Heerlijk gegeten en aangezien het zaterdagavond was ontkwamen we niet aan het Christchurchse nachtleven. Na een rustig begin zijn we beland in een nachtclub genaamd Shooters (dat belooft al niet veel goeds) waar de gemiddelde leeftijd 18 was en alleen de puur noodzakelijke lichaamsdelen bedekt waren. Maar goed, alsnog heel wat lol gehad.
Op zondag reden we van Chch naar Kaikoura. De plek om walvissen te bekijken. Omdat we te laat waren voor een boottocht en een vliegtuigtrip maar 20 dollar meer kostte zijn Miranda en ik (Dale vond t te duur maar had er later toch wel spijt van) in een bijna prive-vliegtuig walvissen, dofijnen en zeehonden gaan spotten. Een walvis en zo'n 200 dolfijnen gezien. De zeehonden waren onzichtbaar vanuit de lucht omdat ze zo klein zijn en een schutkleur hebben tegen de rotsen. De vlucht was het meer dan waard want wat een fantastisch uitzicht over de baai en de bergen erachter hadden we zeg (zie foto's). Daarna zijn we nog even naar de plek gereden waar de zeehondenkolonie was zodat we ook die van ons lijstje konden schrappen.

In ons hostel in Kaikoura hebben we nog een vriend gemaakt, James de Juggler, een nogal vreemde knakker die kunstjes deed met glow-in-the-dark ballen....

Maandag was onze laatste dag en omdat Dale 's middags al terug vloog moesten we op tijd vertrekken uit Kaikoura om hem in Christchurch op het vliegtuig te zetten. Daarna zijn Miranda en ik nog even heel relaxed Christchurch in gegaan voor onze laatste uurtjes. Heerlijk door het Arts Centre en de botanische tuinen gelopen en genoten van het mooie weer (het hele weekend was prachtig!). De perfecte afsluiting van een geweldig weekend! Wat is het zuider eiland toch bizar mooi! En dan te bedenken dat we nog maar een heel klein stukje gezien hebben....

Als je nog niet overtuigd was van de schoonheid van dit land, kijk dan even naar de foto's hieronder en boek je ticket!

Cheers,
Caroline

• 14 Mei 2008 - 07:54

E Gaasbeekjes:

war een schitterend verhaal weer en de fotoos zijn weer bijzonder mooi heel veel groetjes uit het zonnige holland

xxxxx gaasbeekjes

• 14 Mei 2008 - 07:55

Gaasbeekjes:

sorry voor de foutjes had de bril niet op hihihih

• 14 Mei 2008 - 08:04

Miran:

Wow!!! Super stukje en goede selectie foto's! Wat was het toch een ontzettend gaaf weekend. Word er weer helemaal blij van!

• 14 Mei 2008 - 09:33

De Witjes 27:

inderdaad je hebt je belofte gehouden.
    kijken uit naar je volgende avontuur.
    zetten het lekbakje alvast klaar.

• 14 Mei 2008 - 13:01

Bouke:

ik had jullie moeten waarschuwen voor het JAFA fenomeen! haha! maar wat een gigantisch mooie fotos! volgens mij is NZ in de herfst toch wel mooi....zou ik dan toch nog eens terug moeten komen...?

• 14 Mei 2008 - 21:22

Katja:

ik blijf maar gewoon jaloers....!!! Gaat toch niet over ben ik achter na al die jaren :(
    Ben wel erg blij dat jij voor mij zo'n mooie reisgids aan het maken bent, profiteer mijn jaloezie weg! :)

Dikke kus van mij

• 15 Mei 2008 - 07:18

Mies:

Okay, ticket is geboekt ;) Wat ongelooflijk toch die verhalen en foto's van jou! Zit ik hier mijn interne mondeling voor te bereiden... Zucht!
    Ik zou zeggen: Geniet ervan! Als ik geld heb kom ik naar je toe!

XX
    Mies

• 16 Mei 2008 - 06:47

Eva:

Wat een foto's, ongelooflijk! Hier is alles weer grauw en grijs..
    Kus,

• 27 Mei 2008 - 11:31

Marlieke:

Ga eens aan het werk man! En trek eens je eigen kleding aan haha.
    Wij hadden voor die tocht van jou bijna 3 weken nodig haha. Ga je ook nog eens een keertje stil zitten??? Maar.. ook al heb ik het dan gezien met Joost en mijn ouders, kan jaloers worden als ik dit weer zie hoor! Mooi he daar.
    Genietse maar weer en tot snel

XXXX

• 01 Juni 2008 - 08:51

Laura:

Caro, wat een geweldig foto's!! Ben helemaal jaloers:) xxx Laura

• 02 Juni 2008 - 15:48

Loes :

He, wat leuk over deze bekende plekjes te lezen. Wij sloten onze laatste dagen af met de pacake rocks, waar ze heerlijke koffie + gebak hadden. en de Arthur's Pass, nooit dat viaduct gezien. Wel kou en regen en als je er dat uit bent weer prachtige luchten en zon. Heb je het boek bruidsvlucht van Marieke v.d Pol al gelezen? Daarin heel veel herkenning van het land met o.a. ook over de Pass. De botanic tuin bezochten we op onze laatste middag, toen Joost en Marlieke hun site aan het bijwerken waren. Daar hadden we nog wel een dag door kunnen brengen. Nou op naar je volgende uitstapje. T'is nog steeds genieten wat er allemaal te zien is. Groet.