Herfst
Door: Caroline
Blijf op de hoogte en volg Caroline
28 April 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland
Eerst maar even terug in de tijd; nog voor m’n Tonga trip. Toen heb ik namelijk (via Hyves) een Nederlands restaurantje ontdekt in Auckland (www.dutchdelight.co.nz). Het is blijkbaar de enige in heel Nieuw Zeeland en heeft heerlijke pannenkoeken, poffertjes, patatje oorlog, kroketten, frikandellen en niet te vergeten Chocomel! Je kan er zelfs gourmetten wat, als je dat met een stelletje Kiwi’s doet, meer op een BBQ lijkt, maar goed, het gaat om het idee. Inmiddels ben ik er al 2 keer terug geweest met m’n Nederlandse bezoek (echt een goed excuus). Eerst met Joost en Marlieke, oude bekenden zoals zij het zelf omschreven (en dat is denk ik ook wel de beste omschrijving, anders wordt het zo’n lang verhaal) en daarna met Bouke die na z’n Ozzie avontuur nog even Auckland aandeed alvorens terug naar NL te vliegen.
De zomer is hier nu wel bijna echt ten einde en het was dus afgelopen met de zomertijd. Maar zoals het Kiwi’s betaamd wordt er geen gelegenheid overgeslagen om een feestje te vieren en dit moest dus ook gevierd worden met een groots Daylight Savings festival. De Nieuw Zeelandse band Fat Freddy’s Drop trad op en was werkelijk fantastisch! (echte aanrader voor mensen die van jazzy-urban-reggae houden = gewoon chille muziek).
Vorige maand is er in het blad van het Liggins Instituut een verhaaltje verschenen met foto en al over mijn onderzoek. Het heeft gelijk al reacties opgeleverd, van zowel mogelijke proefpersonen als anderen geïnteresseerde (80 jarig mevrouwtje die eigenlijk zelf ook mee wilde doen) dus dat is mooi. Zeker aangezien het erg moeilijk is om de proefpersonen zelf op te sporen, maar ook daar zit nu een beetje schot in. Mijn eerste jaar review komt er nu echt aan, dus de druk zit er wel een beetje op.
Op de tennisclub is na een druk seizoen de rust teruggekeerd. De competities zijn afgelopen (3e en 5e geworden, redelijk) de clubkampioenschappen achter de rug (3 finales, geen winst…) en de grote toernooien zijn gespeeld. Het grote 1-dags mannentoernooi gaat gepaard met een traditioneel gala diner en feest twee dagen tevoren en heeft ook nog een cocktailparty op de toernooidag zelf. Alle (mannelijke) spelers worden verwacht een date mee te nemen en het was zo geregeld dat iedereen van onze vriendengroep uiteindelijk bij het diner en feest was, hartstikke leuk! Mijn date was een nieuweling in de groep die uiteindelijk een nogal interessante geschiedenis bleek te hebben (olympische medailles, acteur, tv-host, auteur, zanger, componist en ga zo nog maar even door)! Ook nog een mooie kleursamenstelling van jurken bij elkaar gekregen (rood, wit, blauw zonder van tevoren te weten) dus de avond kon niet meer kapot.
Vorig weekend naar de batch (vakantiehuis) van Dale geweest en dit keer niet om te skiën zoals de vorige keren, maar om te WATERskien. Was eigenlijk niet eens de bedoeling, want in de planning stonden een paar tramps (wandelingen) en vooral veel chillen, maar omdat het weer zo mooi was, en het meer zo rustig hadden we besloten om even bootje te varen. Dat eindigde in een fantastisch waterski avontuur. Echt vet cool, maar zooooooooooo veel spierpijn de volgende dagen! Schijnbaar best bijzonder voor deze tijd van het jaar, want het is nu toch echt herfst en het water is normaal gesproken veel te koud hiervoor, maar wij zijn geen watjes…
Het volgende verhaal kon wel eens veel sneller komen dan je denkt… en zal helaas nogal wat foto’s bevatten die voor sommige personen aanleiding kunnen geven tot enige jaloezie…..
Toedels!
28 April 2008 - 12:49
Mies:
ja hoor de jaloezie is inderdaad present. Bedankt daarvoor :)
Maf idee dat de herfst bij jou begint. Hier was het afgelopen weekend terras-weer en daar heb ik uiteraard van genoten! De lente doet haar best!
Succes met je geweldige leventje daar aan de overkant!!
Veel liefs!
28 April 2008 - 13:15
De Witjes:
je straalt weer, en je verhalen zijn weer leuk, wij jaloers, hoe kom je op het idee. dank voor je lieve berichtje, vonden het bijz. dat je zover weg toch aan ons gedacht hebt, en hopen inderdaad weer snel wat van je te horen/lezen.
dikke x -
28 April 2008 - 16:22
Nic:
Fijn weer wat van je te horen en dat alles goed gaat daar natuurlijk!
hier gaat het ook regenen met koninginnedag hoor :(
succes met je onderzoek en als je nog proefpersonen nodig hebt en mijn ticket vergoed wordt wil ik graag langskomen!
xxnic -
28 April 2008 - 18:20
Tante Roelie En Kids:
Weer een leuk verhaal van je, lijkt me helemaal te gek, dat waterskien. Ook wel lekker dat dutchdelight, krijg je in ieder geval geen snackheimwee. Cool artikel met een mooie foto van je in dat blad.
Succes met je proefpersonen en je werk.
Liefs uit Kesteren -
29 April 2008 - 08:30
Miran:
Hey!!!
Leuk om je verhaaltje te lezen!!!! En ben al heeeeeel benieuwd naar het geweldige verhaal dat gaat komen.Daar mag je best 6 kantjes over schrijven ;)
Wat een fantastische weekenden!!!
Tot morgen met Queensday! Zullen we die Kiwi's eens laten zien wat Oranje is!
Kus
Miran -
01 Mei 2008 - 17:24
Bouke:
leuk, leuk... aaih, wat heb je het toch goed om nog steeds daar te zijn...:) -
05 Mei 2008 - 16:11
Loes:
Jullie herfst en wij alles in bloei. Vorige week nog langs je huis gefietst tijdens een tochtje langs de bloeiende boomgaarden. Dit weekend de bollenvelden in Noord Holland gezien en dan is het hier ook wel erg mooi.
Leuk om een foto van het bezoek van Joost en Marlieke op je site te zien en waar jullie van de Hollandse hap hebben genoten.
Ook nog een bekend kledingstuk gezien volgens mij.
Met je onderzoek gelukkig ook vooruitgang en dat met al die vervelende feestjes daar.
Met de verdienste gaat het ook goed zo te zien aan de juwelen, of heb je dat van de nieuweling uit de groep die naast al z'n beroepen ook nog met een mooi cadeau indruk wilde maken?
Joost en Marlieke gaan we 8 Mei ophalen van schiphol. Ook ons nichtje is terug, dus hoop ik dat jij nog veel leuks blijft beleven, waar we over kunnen lezen.
Succes maar weer. -
06 Mei 2008 - 10:37
Maart:
Wat leuk dat ze er een Nederlands restaurantje hebben! Moet toch ook maar eens die kant op denk ik :)
Succes met je eerste jaars review...
liefs Maart -
06 Mei 2008 - 20:16
Katja:
Hey die zus,
zoals altijd wil ik ook nog wat terug zeggen. Ik ben pas jaloers als ik ook echt zie dat jij hebt kunnen blijven staan op het water met die skies aan. Ik kon het namelijk niet! Dacht dat het 't zelfde was als skien, maar op het water kan je behoorlijk last hebben van Golven... (ongelofelijk, hé)Maar iig fijn te lezen dat jij je blijft vermaken.
Dikke kus van je zusje (SMAKkk) -
20 Mei 2008 - 12:44
Marlieke Kooijman:
Hey man... wat doe jij met mijn vest aan haha. Staat je goed :-)
Zal nog even je nieuwe verhaaltje lezen
Liefs van mij