Pipi en de diamant
Door: Caroline
Blijf op de hoogte en volg Caroline
17 Juni 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Zo hebben we het weekend na het grote feest van m’n vorige verhaal een Flatparty gegeven. Een huisfeest dus. Op het laatste moment bedacht dat er thema bij moest en omdat niemand zo snel met iets beters kwam heb ik (zonder te vragen aan m’n oudhuisgenoten) maar een thema van een Rijn en Schie huisfeest gerecycled. Namelijk; Heroes! (Helden…dus)
Het bleek nog een heel gedoe om m’n gasten in te laten zien dat het een verkleedpartijtje was (ik had voor het geval dat ze zich ‘vergaten’ te verkleden een aantal erg lelijke maskers gefixt) maar uiteindelijk was het een fantastisch bont gezelschap. Ik was Pipi Langkous/Langstrumpf/Longstockings met echt geverfd rood/oranje haar dat nu nog steeds zichtbaar is (ze verkopen hier geen goedkope gekleurde haarspray) en een overgooierjurkdinggeval dat hier echt in de mode is (Wahahahahahaha) Verder was Superman sterk vertegenwoordigd, hadden we Marilyn Monroe, Brad Pit, Indiana Jones, Obi Wan, Woody, Robin Hood, Jane (van Tarzan), Tinkerbell, Scuba Steve (?), Captain Jack Sparrow, Inspector Gadget, Felicity Shagwell, Austin Powers, een Freggel, wat All Blacks, wat basketballers en een aantal onidentificeerbare beroemdheden. The was een fantastisch feestje met veel punch en een wekker om 8 uur de volgende ochtend omdat er weer getennist moest worden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk kwam er van tennissen niet veel terecht en niet omdat mijn hele team op m’n feestje was, maar omdat het naar goed Nieuw Zeelands gebruik keihard begon te regenen na 3 games.
Dus toen maar naar de bios. De film Scoop draait hier nu pas en omdat Shrek the Third uitverkocht was hadden we weinig keus. De film was zozo, maar de bios….Echt fantastisch. Zulke grote stoelen! Te bizar gewoon. Na de film wat rondgelopen door het winkelcentrum en misschien wel in de bizarste winkel ooit geweest. De Christmas ….(something)… Company. Prachtig versierde kerstbomen met lichtjes en ballen en alle andere kerstdingen die het hele jaar open is. Niemand die nu iets koopt zou je denken (hoewel er op m’n werk al een mid-winter-kerst-feest aankomt over twee weken) maar het was geweldig! Waande me even helemaal in de kerstsferen en heb ook enthousiast het verschil tussen Sinterklaas en de Kerstman uitgelegd aan m’n vrienden.
Afgelopen dinsdag ging ik met m’n trainingsgroepje in plaats van tennissen bowlen omdat een van hen een uitnodiging had gehad en ons meesleepte. Het bleek uiteindelijk een Rotary/Rotaract bowling uitje te zijn en we voelden ons een beetje ongemakkelijk omdat we eigenlijk niemand kenden. Uiteindelijk was het heel leuk en gezellig en een paar dagen later bleek dat ik nog gewonnen had ook. Had de hoogste score (165) en ook nog eens de meeste strikes, wat resulteerde in een cadeaubon van 350 (!) dollar (= ca 175 euro) te besteden bij een dure zonnebrillenwinkel. Best leuk zo’n avondje integreren.
Verder is m’n ticket naar Hong Kong geboekt waar ik in Augustus Arnoud weer zie, heb ik voor bijna niets ski’s gekocht en ga ik over een paar weken al weekendjes skiën. Was het vandaag zo koud als het in de winter hier maximaal wordt (10-13 graden) en zit ik tegenwoordig ook nog in m’n faculteits tennisteam.
Vergeet ik toch bijna een heel mooi ander verhaal te vertellen. Op onze tennisclub kan je een pro uitdagen. Best leuk. Je speelt tot de 15 en hij begint op -15 en jij krijgt een beginstand aangewezen. Bij mij was dat +9. Ik hoefde dus maar 6 punten te scoren, hij 31. Ik speelde tegen Matt Prentice, die op dit moment nr 13 van NZ is, maar ooit de nr 1 was en die de hardste service ooit in NZ gemeten heeft, zo’n 250 km/h. Hij is tot nu toe ongeslagen in z’n uitdagingen en wil dat ook erg graag blijven want dan krijgt hij van de club een bonus. Je kan namelijk op elke wedstrijd wedden. Maar alleen op de uitdager (zou geen sport zijn om op de pro te wedden) en als die dus niet wint gaat het geld naar de club. Goed… ik speelde vorige week vrijdag tegen hem en wist 4 punten te halen. Ik heb ontzettend lekker gespeeld en keihard gebeukt. M’n backhand langs de lijn leverde me m’n punten op want verder was hij gewoon veeeeeeeel te goed. Hij serveerde ook voluit tegen me, wat ik helemaal niet zo leuk vond want ik kon er echt niets mee. Achteraf zei hij dat hij dat wel moest toen omdat ik nog maar 2 punten nodig had en als hij de rally met me aan zou gaan hij de fout zou maken. Ik neem dat maar als een compliment. Wat voor mij wel spectaculair was, was toen ik na de wedstrijd het clubhuis in kwam en werkelijk besprongen werd door een vrouw die me met alle macht in haar Business House Team wilde hebben. Ik had net gehoord wat dat was. Een soort interne competitie op best wel hoog niveau met team die gesponsord worden door grote bedrijven. Je kan je er niet voor inschrijven maar kan alleen gevraagd worden. Ik had al een uitnodiging gehad om in een team te spelen, maar dan zou ik reserve zijn. Deze mevrouw was de eigenaresse van The Diamond Shop, de sponsor van een team, en wilde mij in haar team. Ze zei zelfs dat ik een DIAMANT krijg als ik voor haar zou spelen. Hmmm…. Lastige keuze nu…reserve of een diamant….hmmm, ben er nog niet uit.
Maar goed, dat was m’n mooie tennisverhaal. Zal jullie niet langer lastig vallen en bewaar m’n andere verhalen wel voor een volgende update.
Toedeloe (als je dat hier zegt denken ze dat je naar de WC gaat – to the loo)
x
17 Juni 2007 - 10:58
Lara:
hai pipi, ik zou voor de diamant gaan!!! xxx -
17 Juni 2007 - 10:59
Marinke:
Hey lieverd! Nog even en je kan een tenniscarriere beginnen ipv onderzoek doen. Super leuk dat je gevraagd ben, en een diamant?! Krijgen we trouwens nog foto's te zien van jou als pipi? Tot snel, dikke kus! -
17 Juni 2007 - 11:00
Marinke:
ze staan er al op, geweldig haha!! Zit je trouwens nu voor lang met dat rode haar?! -
17 Juni 2007 - 11:06
Alette:
Caro, wat een heerlijke verhalen weer! Lucky you: winnaar met bowlen en een echte tennisster met mooie aanbiedingen, gaat het de diamant worden? ;-) Super dat je ticket ook geregeld is, een leuk vooruitzicht! Een dikke zoen voor jou! xxx -
17 Juni 2007 - 12:36
Roeli:
Lieve Caro, wat een verhaal weer: je moet misschien toch iets met sport gaan doen hoor, tennis/bowlen: niets is jou teveel :) Dikke kus -
17 Juni 2007 - 14:13
Alieke:
Lieve Caro, sportheldin, wat is het toch heerlijk om jouw verhalen te lezen. Wordt er helemaal blij van. Jij als Pipi, erg leuk! Enne... ik zou het wel weten, met die keuze... hebben ze nog onervaren Hollandse meiden nodig toevallig? Fijn dat je ticket geboekt is, kun je lekker naar uitkijken! Veel plezier op je skitripjes, jaloers as always, Alieke X -
17 Juni 2007 - 18:01
Katja:
hey hallo leuke zus,
zoals altijd in voor een feestje dus. Ik had al wat voorkennis van dit schrijven, maar met deze foto's is het helemaal af. Super cool!!!
enne,... als ik jou was zou ik voor de diamant gaan. Reserve staan is toch ook niet leuk. (zou ik als excuus gebruiken.) hihi
Maak er wat van en tot het volgende verhaal maar weer.
Dikke ZOEN van je zusje Katja
p.s trouwens super bedankt nogmaals voor je hulp. Ik hou je op de hoogte wat betreft het cijfer. -
17 Juni 2007 - 18:24
Mousse:
Caro caro wat ben je weer heerlijk bezig, in alles goed zijn zoals we van je gewend zijn, super meid ga zo door, echt cool!
Gaaf binnenkort naar Hong Kong, helaas heb ik geen Cantonees geleerd anders had ik je even een mini-lesje kunnen geven...
Enjoy, hopelijk alles ook goed met je onderzoek!
Xxx -
18 Juni 2007 - 10:06
De Witjes:
diamants are for ever! -
18 Juni 2007 - 11:12
Miriam:
Dus je wordt ook nog eens rijk daar! Eerst het bowlen winnen en vervolgens diamanten incasseren. Doe je leuk!!!
Leuk dat Hong Kong, en daarmee ook de vent, nu zo dichtbij komt. Zo spannend allemaal. Maarre...hoe gaat het met het onderzoek eigenlijk? -
18 Juni 2007 - 15:26
Anne:
Oooooow ik krijg bijna je afstubo liedjes weer in mn hoofd.. caro is goed in alles, wint altijd alles :) haha! geintje! Veel plezier met alles!!! xx -
18 Juni 2007 - 15:54
Mies:
Pipi, Princess Fiona, Diamantgirl, wat een lol! Super leuk om je verhalen te lezen meid, je maakt echt wat mee!! Super cool :)
Ik denk aan je!!!
Dikke kus!
19 Juni 2007 - 08:15
Eva:
Hai Caro,
Wat een verhalen weer, beleef jij ook weleens niets bijzonders?! ;) Super! Ik zou ook voor die diamant gaan...dat is toch beter dan op de bank zitten?!
Hoe is het met je onderzoek?!
Kus, -
29 Juni 2007 - 22:47
Liset:
Hey Caro,
dat heb je goed voor elkaar: een DIAMANT en een mega-waardebon voor een zonnebril. Goed bezig ;-).
En gaaf dat je naat Hong Kong gaat! Doe je ondertussen ook nog iets aan je onderzoek :-)??
Hier alles goed. Ga dinsdag weer reizen na 2mnd werken, heb er echt zin in.
Liefsxxx -
02 Juli 2007 - 18:23
Astrid Van Empel:
Net zo verrast als ik hoorde hoe werelds in diverse opzichten jij ( bezig) bent, zul jij zijn over mijn reactie.
Ineens je "juf" ..van toen in je mailbox.
Fantastisch wat je doet, onderneemt en presteert! Ik blijf je volgen.
Veel succes, maar ook plezier en bovenal: geniet van deze uitzonderlijke bijzondere ervaring.
Leuk om je zo eens te zien........
Groeten
"Juf" Astrid