The daily routine - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu The daily routine - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Caroline Wit - WaarBenJij.nu

The daily routine

Door: Caroline

Blijf op de hoogte en volg Caroline

05 Juli 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hey Bro’s,

Wat is een weblog bijhouden toch ontzettend leuk! Elke keer ben ik weer verrast door de vele reacties onder m’n berichtjes en aan de teller op de pagina kan ik een beetje zien hoeveel mensen er ongeveer op m’n site komen. Ik ben onder de indruk! Ook ontzettend leuk dat ik uit onverwachte hoeken zo af en toe reacties krijg! Dank jullie wel allemaal! (betekent natuurlijk niet dat je nu af kan haken!)

Aangezien mensen maar blijven vragen naar m’n werk/onderzoek, hier een overzichtje van hoe een werkdag er voor mij op dit moment ongeveer uitziet:
- 7.00 am wekker -> snoozen! (ben ik echt supergoed in!)
- Tussen 7.30 en 8.30 een keer m’n bed uit en na de gebruikelijke ochtendrituelen op weg
- Of 30 min in de bus, of 40 min lopen naar The Liggins Institute (misschien binnenkort zelfs fietsend...)
- Aankomst meestal zo tussen 9.00 en 10.00 am
- Email checken (en kijken of er al reacties zijn op m’n weblog) -> dit onderdeel herhaalt zich minstens 15 keer per dag
- Verzuchten dat de stapel te lezen literatuur op m’n bureau maar niet kleiner wordt
- 11 am koffie halen bij koffietentje op de hoek waar ze wel normale koffie hebben en niet alleen maar van die oplosderrie
- 11.30 am bedenken dat ik toch echt nog wel wat moet doen vandaag en hard aan de slag gaan met a)Ethische aanvraag, b)andere ethische aanvraag, c) vinden van mijn supervisor, d) uitzoeken van dingen waarvan ik dacht dat ik het allang wist of e) de stapel literatuur kleiner proberen te maken. Dat laatste resulteert ALTIJD in niet een verkleining van de literatuur maar een verhoging van de stapel met minstens net zoveel als dat ik gelezen heb. Uiteraard wordt dit wel afgewisseld met het checken van de email.
- Rond 1 pm m’n thuis klaargemaakte broodje naar binnen proppen achter de computer, of als het mooi weer is (de laatste tijd niet echt het geval) buiten op een bankje of heel af en toe een lunch in het cafeetje om de hoek met de Dutchies.
- 2 pm email checken natuurlijk
- 2.15 pm Stressen over dat ik nog veeeeeeeeeel meer moet doen vandaag en weer een verwoede poging doen tot concentreren.
- 3.30 pm thee drinken op m’n werkkamer of beneden met de rest van mijn veel te gezellige groep
- 4 pm weer terug aan het werk, nu gemotiveerder dan ooit omdat de dag al bijna om is en er nog niets van mijn streeplijst gedaan is.
- 6 pm bij voorkeur nog een poosje doorwerken omdat nu pas echt de vaart erin zit
- 7 pm toch meestal wel thuis rond deze tijd omdat er ofwel getennist ofwel gekookt moet worden voor de huisgenoten.
- 8 pm diverse artikelen uit m’n tas halen omdat ik mezelf voor de zoveelste keer had voorgenomen thuis nog even door te werken.
- 8.01 pm artikelen weer terugstoppen en denken; Dat komt morgen wel
- tussen 10pm en 1am naar bed met het voornemen: “Morgen ga ik ECHT vroeg beginnen!”

Ik ben dus voorlopig nog even veroordeeld tot het literatuuronderzoek. Soms een beetje saai, meestal ontzettend interessant. Elke dag leer ik meer over mijn eigen onderzoek en elke dag zie ik in dat er nog zooooo veel moet gebeuren! Maar dat schijnt het lot van een PhD student te zijn.

Hiernaast heb ik gelukkig wel genoeg tijd voor andere dingen, maar dat hebben jullie denk ik wel op kunnen maken uit mijn andere verhalen. Ik tennis er lustig op los, plan af en toe een tripje naar bijvoorbeeld Hong Kong, ontdek het uitgaansleven steeds meer, ik in diamanten en zonnebrillen en ga tussendoor ook even naar een Guns N Roses concert voor omgerekend 10 euro.

Nog een ander leuk nieuwtje is dat het resultaat van het onderzoek dat ik gedaan heb in mijn wetenschapsstage vorig jaar in Leiden, deze week met een poster op een congres in Finland is gepresenteerd. Helaas niet door mijzelf (zou wel leuk geweest zijn), maar daarom ben ik er niet minder trots op!

Dat was mijn verhaal voor deze week weer. Ik zal kijken of ik wat passende foto’s kan vinden (misschien van mijn wekker, of m’n bureau) maar ik beloof niets.

Cheers!

• 05 Juli 2007 - 05:04

Fam Gaasbeek:

hallo caroline wat een drukke baan heb jij , jij heb slecht weer nu wij ook, nog even en dan kunnen we de rubberboot aan de regenpijp vast leggen zoveel water valt er hier hahah
    ik zal je een foto mailen van onze nieuwe aanwinst

xxxx fam gaasbeek

• 05 Juli 2007 - 06:43

Frank:

Ook al klinkt het allemaal heel druk ben ik nog steeds heel erg jaloers op je Caro! Blijf schrijven die verslagen, doen me telkens denken aan de good old times in Kiwi land!

It´s all good!

• 05 Juli 2007 - 07:28

Roeli:

Schrijf ik een berichtje, raakt de site van slag ofzo en zegt hij ineens de pagina niet te kunnen vinden....Dan nu nog: veel plezier Caro! En vooral meer vertellen over je oz als er weer meer te vertellen valt :)

kus

• 05 Juli 2007 - 07:29

Alette:

Leuk om even het leven van Caro in 1 dag te lezen!! Ik herken mezelf er wel in als ik een scriptiedagje heb ;-) Veel succes met je onderzoek en vooral doorgaan met leuke dingen tussendoor! Veel goeds voor jou! Liefs xx Alette

• 05 Juli 2007 - 09:25

EvaW:

Ah, dus zo gaat onderzoek... ;) Leuk om me voor te stellen hoe jij je dag doorkomt daar! En wat gaaf dat je onderzoek gepresenteerd is!!!
    Succes met lezen :p en have fun!!
    Kus,

• 05 Juli 2007 - 16:15

Marloes V:

Jij bent lekker bezig daar Caro! Hopen dat die stapel leeswerk toch nog een keer gaat slinken! succes meid! dikke kus

• 06 Juli 2007 - 08:37

Miek:

hey caro! leuk om je verhaaltje weer te lezen! het lijkt wel een beetje op een scriptie-dag op het KOG..zo aan de andere kant van de wereld. haha. leuk dat je zoveel uitstapjes gaat maken weer! In NL lijkt de herfst zich vergist te hebben, die is veel te vroeg gekomen en heeft de zomer verdrongen. Hopelijk wordt het ooit nog eens warmer dan 16 graden..xmiek

• 06 Juli 2007 - 11:00

Fam.moison:

Hallo Caroline,
    We genieten erg van je berichtjes, vooral de mooie foto's.
    Succes met je studie

• 06 Juli 2007 - 12:29

De Witjes 27:

raar,we staan zeker geblokkeerd
    3e poging

• 07 Juli 2007 - 12:00

Katja:

Hey daar "drukke" zus,

O o o, wat een drukte, Heel veel succes ermee. Leuk dat je onderzoek ( Leiden) zo is aangeslagen!! Super cool!

Dikke zoen van je zusje

ps. hoorde dat je voor de diamant bent gegaan, Super goede keuze!!!!!! hihi

• 08 Juli 2007 - 12:42

Jenny:

Hi Caroline,
    Haha wat klinkt dit stukje ontzettend herkenbaar. Dankzij je lift naar het busstation ben ik weer veilig in nederland aangekomen, waar ik, heel verrassend, nog heel veel voor de scriptie moet doen. Helaas heeft 15 x per dag mijn mail checken voor mij geen zin meer aangezien mijn blog uit de lucht gaat (maar andere blogjes checken is ook een leuk tijdverdrijf). Jij in ieder geval nog heel veel succes met je PhD en veel plezier binnenkort in HongKong!

Cheers, Jenny

• 09 Juli 2007 - 11:42

Lennie:

He Caro!!
    Wat ontzettend veel, mooie foto's heb je gemaakt! Ben jaloers!! Zo te lezen gaat het wel goed met je daar! Heel veel plezier en natuurlijk ook veel suces met je onderzoek, want dat is toch uiteindelijk waar je t voor doet!
    Dikke kus, Lennie

• 09 Juli 2007 - 18:59

Astrid:

Wat een leuke site Caroline. daar heeft je moeder mij even interessant op attent gemaakt. En zo leuk al die foto's die je erbij zet. Zo'n verandering. De Caroline van TOEN en nu. Zowel in uiterlijk als wat je onderneemt. Zoals gezegd. Ik blijf je volgen nu..dat zie je wel.
    Leuk als je een berichtje wilt achterlaten ook op mijn site. "STAAT WEL" Als je er Nieuw Zeeland bij zet!
    Ben NL en INTERNATIONAAL kampioen geworden van sportscholen. Ja ik...net als jij en ik niemand die dit had verwacht en wat waren de koplopers verslagen.
    Het eerste van vele artikelen staat online. Daar kun je ook als je wilt..zou leuk zijn. Interassant met je verblijfplaats erbij achter laten.
    www.gelderlander.nl
    zoekbalk rechtsboven: afslankduel

Heel veel groeten en ik lees je volgende verhjaal ook weer. leuk zo'n ondernemende oud-leerling. En iedereen zo verschillend. De 1 stideert in Nieuw-Zeeland. De ander is op 16 jaar moeder. Een oud leerling die een verbouwing bij mij doet en pas als hij klaar is, verklapt welke leerling hij was in Ingen. Ik had hem nooit herkent en moest nog mijn best doen. HIJ schik. Helaas ook overleden leerlingen. ZO divers.
    Maar ik ben PC freak, dus houd hier wel van.
    Groetjes en tot de volgende keer!

• 17 Juli 2007 - 12:02

Bob S:

Och... Masterstage in Leiden of PhD in verweggistan, tis allemaal 1 pot nat! (vooral de 8.01 pm komt erg bekend voor!)