Hete Blubber en Bubbels…The Carolineeuh Version
Door: Caroline
Blijf op de hoogte en volg Caroline
26 Oktober 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Ten eerste heb ik 2 weken geleden in een fantastisch tennistoernooi gespeeld. De Triples! Dus niet alleen op de baan, ook niet met z’n tweeen, maar met DRIE mensen aan een kant. HI-LA-RISCH!!!! Ondanks het hoge percentage alcohol wat zowel bij mij als bij mijn twee partners nog door het lichaam circuleerde van de avond ervoor zijn we tweede geworden en hebben zo hard gelachen dat ik de volgende dagen spierpijn had in m’n buik.
Om de overgang van Nieuw Zeeland naar Nederland over 3 weken wat te verkleinen hebben vorige week zowaar 4 Leidse gezichten me al vast laten wennen aan het Nederlandse. Op woensdagavond ben ik namelijk uit eten geweest met Claire, Francine en Floor van Sans Souci (en heb heeeeeeerlijke NL zoute dropjes en 2 kaarten gekregen). Zij waren de dag ervoor geland in Auckland en stonden aan het begin van hun Kiwi Experience. Wel vreemd om ineens bekende NL gezichten bij de bushalte te zien staan hoor!
Daarna op vrijdagmiddag samen met Miranda vertrokken naar het zuiden om in de batch van Dale te meeten met Bouke! Hij doet vanuit Leiden een stage in Palmerston North (zuiden van t noorder eiland) en het leek ons wel een mooi plan om aan de andere kant van de wereld een weekendje samen op pad te gaan. Miranda heeft ook nog niet zoveel van het land gezien dus die heb ik mooi meegesleept! In de batch ontvangen met warme choco en daarna al snel het toch niet echt zo warme bedje opgezocht. Heerlijk geslapen (ik dan, Miranda niet zo...oooh!) en de volgende dag vroeg op om de besneeuwde pistes voor de laatste keer dit jaar op te zoeken. Verbijsterd door het skitalent van M die voor de eerste keer op de latten stond hebben wij boarders (B en C) haar na de lunch mee de grote-mensen-berg op genomen en haar daar vanaf geduwd. Jammer dat het zicht ineens verminderde van oneindig tot de punten van de skies en we wisten dan ook niet hoe snel we weer naar beneden moesten (M op d’r bum, zeer efficient!)
Vervolgens na een ware apres ski EINDELIJK (nadat het mij al 100 keer beloofd was) naar de hotpools geweest om even bij te komen. Na geweigerd te zijn bij een Italiaans restaurant (waarschijnlijk omdat we naar binnen en buiten bleven lopen omdat mensen niet konden kiezen en vroegen of ze ook afhaalpizza’s hadden, wat blijkbaar verschrikkelijk is om te vragen) de avond maar gevuld met spellen uit de kindertijd als Dr Bibber en een soort van Triviant maar dan met o.a. klei...
Zondag hadden we grootse plannen! We zouden vroeg (na de rugby finale dan) de batch en het overige gezelschap verlaten om met z’n drieen naar Taupo te rijden en te gaan SKYDIVEN!! Waaaah!
Maar dat ging dus mooi niet door. Het waaide te hard en ze waren volgeboekt. Dus zo stoer als we waren met z’n drieen, maar een boeking gemaakt voor de volgende dag, konden we er nog een hele dag over zitten zenuwen!
Doorgereden via de Huka Falls en de Aratiatia Rapids naar Wai O Tapu net onder Rotorua (zit je tong al in de knoop?) voor een verse portie stinkende modder en blubber. Daarna nog even gepoedeld in het extreem geheime riviertje (uit de Lonely Planet) Kerosene Creek en op naar het hostel in Rotorua voor een heerlijke pasta Bouke. Nederlanders die we zijn, haastten we ons nog even naar de plaatselijke kroeg voor het gratis drankje dat je kreeg als je in het hostel sliep en half dronken na twee wijntjes waggelden we weer terug naar Cactus Jacks. Ik wist nog van de vorige keer dat ik er was dat het hostel ook een hotpool had, dus ja, dan kan je niet anders dan daar nog even gezellig in gaan zitten. Tot onze verrassing was de deur van de pool open en met een fles bubbels en grote doos crackertjes en brie/pesto kon de pret niet op. Een paar minuten later kwam de baas van het hostel (die de vorige keer met Arnoud, mijn ruitenwissers heel vakkundig had gefixt) binnen om samen met zijn zoon lekker even mee te poedelen. Deze meneer viel in de categorie oude vieze mannetjes (en zijn zoon had wel potentie hetzelfde te doen, maar dan zonder te praten) en vond het helemaal niet erg om zijn hotpool te delen met twee Nederlandse dames die op weg waren aangeschoten te raken. Gelukkig hadden we onze grote sterke beschermer Bouke bij ons en heeft hij ons niet aangevallen. Pfieuw!
Na ook nog eens de sterren te hebben gezien vanuit de cabrio hotpool een douche genomen, waarbij we vast iedereen wakker hebben gemaakt die in de dorm sliep en na een hilarische tandenpoets/dronkenfilmpjes sessie als een blok in slaap gevallen.
Maandag (Labourday, een public holiday) naar m’n vriend de fotoman geweest (Hij ontwikkelt de allermooiste foto’s in het hele land!) en na een wandeling door het park van Rotorua maakten we ons op voor de reis terug naar Taupo voor onze Skydive. Maar.....een telefoontje naar het bedrijf dat ons uit het vliegtuig zou gooien vertelde ons dat het in Taupo nog steeds te hard waaide en dat het er niet in zat! BOEHOE! (maar stiekem...pfieuw)
Natuurlijk hebben we ons wel vermaakt, dit keer in een dorpje, Whakarewarewa, waar Maori mensen leven en gebruik maken van de geothermische activiteit om zich heen. Ze koken eten in een kokende heetwaterbron en stomen groente in een box bovenop een gat in de grond waar de stoom uitkomt. Tijdens een show heeft Miranda vrijwillig de Maori versie van hoofd-schouders-knie-en-teen geleerd en na nog wat modder ingeslagen te hebben voor schoonheidsdoelen was het tijd om ons avontuur feestelijk af te sluiten. Na een fantastische lunch hebben we Bouke weer langs de kant van de weg uit de auto geschopt en zijn Miranda en ik terug gereden naar Auckland.
Bouke en Miranda hebben ook allebei een site (met praktisch hetzelfde verhaal) waar foto’s op staan: boukedejong.waarbenjij.nu en mdenooijer.waarbenjij.nu en Miranda heeft een geweldig YouTube filmpje gemaakt wat je kan vinden door op http://www.youtube.com/watch?v=hl4AR3sy_nE te klikken.
Ik had al een tijdje niet meer zo’n lang verhaal geschreven en was bang dat ik het verleerd was, maar gelukkig; Ik kan nog steeds heel veel onzin lullen!
Daaaag!
26 Oktober 2007 - 06:13
Roeli:
Dag Carootje tot heel erg snel :) Heb je je lootje al ingevuld? Dan kan je weer lekker crea gaan doen met je gedicht :) xx -
26 Oktober 2007 - 06:55
Geraldine:
Superleuk verhaal weer, misschien moet je maar eens een boek gaan schrijven;)!Tot over een paar weekjes...xxx -
26 Oktober 2007 - 07:05
EvaW:
Yeeeh! Bijna in Nederland! :) Leuke verhalen weer hoor. En wat leuk om mn huisgenootje bij jou te zien, hihi!
De open borrel was geslaagd, we zouden zo een lichting kunnen samenstellen, maar ja, daarvoor moeten we nog een paar maandjes wachten. Ik heb, via Lau, ook nog de groeten gedaan aan iedereen ;)
Geniet nog even van de 'laatste' dagen daar en tot snel!
Kus, -
26 Oktober 2007 - 07:23
De Gaasbeekjes:
heee caroline wat een feest weer leuke fotoos het schiet op weer bijna terug naar nederland we tellen de dagen af we verheugen ons er zeer op
heel veel xxxxxx de gaasbeekjes -
26 Oktober 2007 - 07:42
Maart:
Caro wat een super verhaal! Echt heel fijn om op de dag voor het weekend door zo'n verhaal vermaakt te worden!
Geniet er nog even van en misschien tot in NL x -
26 Oktober 2007 - 08:37
Alette:
Super om je verhalen weer te lezen!! En wat een leuke foto's; de ene keer met zomeroutfit en dan weer op de skipiste dikbepakt met een winteroutfit. Ik zou vooral die laatste straks maar aantrekken in NL ;-) Jeeeh je aankomst komt al bijna in zicht!! Heel veel zin je weer live te zien! Veel liefs xx -
26 Oktober 2007 - 08:42
Mies:
Nou meid, je gaat het hier in NL nog saai vinden! Wat een verhalen.. Leuke foto's hihi ;)Kan me voorstellen dat je vriend de fotoontwikkelaar zeer blij is om je telkens weer te zien.. aan foto's geen gebrek bij jou!
Nog bijna 2 weekjes meid! Kijk er erg naar uit om je weer te zien!!
XX
26 Oktober 2007 - 09:02
M:
Heeeey!!!!
Zeker geen onzin! Geweldig verhaal en weer hihihi (op z'n Carolineeeeuh's) bij de foto's! Wat een weekend, helemaal leuk!!!
Kus
Miran -
26 Oktober 2007 - 09:12
Katja:
Vet grappig weer!!
Heb met veel plezier je verhaal gelezen.
Tot Snel!!
Dikke kus -
26 Oktober 2007 - 10:56
SteefW:
Caro, wat een mooie verhalen weer! Wat fantastisch dat je erbij bent op relaxweekend! Tot snel dus! x -
26 Oktober 2007 - 13:55
Anouk:
He Caro,
Leuk verhaal weer!! Eindelijk weer eens een lang stukje ik was al bang dat je het verleerd was ;) Mijn lange verhalen heb ik toch echt van jou geleerd :D Geniet en wie weet zie ik je snel in NL!!
Liefs Noukje -
26 Oktober 2007 - 14:59
Parissima:
Mooie foto's en verhalen caro! Tot op relaxeweekend, echt leuk dat je daarbij kan zijn! Lekker sinterklaas vieren..xx paris -
27 Oktober 2007 - 08:34
De Witjes 27:
een keer niet als eerste, ons mensje had de voorkeur. Het blijft genieten daar!
Je zou denken dat er alleen vakantie gevierd wordt. Maar is wel een teken dat het super goed gaat met je.
Pas goed op jezelf he?
Dikke knufffel, jammer dat je er niet bij kon zijn. -
27 Oktober 2007 - 16:32
Soofje:
Moeilijk heerlijk verhaal weer! En de sprinkles... heb je ook van je KMT??? leuk dat je snel weer voor ff terug komt, maken wij hier ook nog eens wat mee...;)
Liefs Soof (je kleine zusje) -
28 Oktober 2007 - 10:25
Asha:
Hey Caro!!
Wat leuk dat je daar allemaal bekenden tegenkomt!! Heb super veel zin in relax-weekend! Zoo leuk dat je mee gaat!!
Kus, As -
28 Oktober 2007 - 12:02
Janneke:
dit is echt bizar als ik je verhaal lees en je foto's zie komen er gewoon 4 seizoenen voorbij! ik snap echt niets van dat land van jou! raak een beetje de kluts kwijt! maar goed over een paar nachtjes kan je het allemaal komen uitleggen ;) kan niet wachten!
kus jans -
28 Oktober 2007 - 12:08
Jens:
en wat een gaaf filmpje!
28 Oktober 2007 - 17:58
Jolijn:
Caro, wat gaaf dat je met z'n drieen aan een kant hebt staan tennissen, dat wil ook nog wel eens gaan doen! Leuk he als je bekende mensen ziet en dan al helemaal als ze dropjes meebrengen! Daar kan ik zooo van genieten! Wat een heerlijk vooruitzicht dat je over drie weekjes lekker naar NL gaat, jammer dat ik je moet mislopen, maar goed we houden gewoon contact via onze sites, hyves, msn etc! Lieverd heel veel plezier weer en fijn dat je weer een lang verhaal op je site hebt gezet. Echt leuk om te lezen. Dikke kus -
28 Oktober 2007 - 17:59
Jolijn:
PS: wil ook mee op het relaxweekend... -
28 Oktober 2007 - 20:53
Gevaarlijke Lifter:
Wahahaha, wat een leuk verhaaltje! echt te grappig om te lezen! mijn site deed heel raar, vandaar dat je eerste berichtje er niet meer opstaat... gelukkig check je hem elke dag dus kun je weer een nieuwe plaatsen :)
chica, tot snel, je grote sterke beschermer -
29 Oktober 2007 - 09:36
Laura:
Caro, wat leuk al die nederlanders op bezoek! Heel grappig om te zien op de foto's. Bijna al op relaxweekend he, echt superleuk! Hoop dat jij niet mij hebt, want dan moet ik vast weer zingen....tot snel!xxxx lau -
29 Oktober 2007 - 15:49
Marinke:
Caro mooie belevenissen!! Leuk al dat Nederlandse op bezoek. Tot snel lieverd. Dikke smakkerd -
01 November 2007 - 21:14
Marleen Sp:
haha, wat een lol!! superleuk al je verhalen elke keer weer. je stond trouwens heel gaaf op de foto's van je catwalk avontuur. als je over een paar weekjes nog langs utrecht komt, call me! alvast een goede reis en hopelijk tot snel! xmarleen -
05 November 2007 - 10:06
Tante Roelie En Kids:
Weer een super verhaal, we hebben er weer van genoten. Tot volgende week !!! Goeie reis en liefs van ons drieën -
06 November 2007 - 14:35
Loes Kooijman:
Wat leuk caroline om een bericht van je te lezen op de site van joost en marlieke. Ik dacht ik zoek jou ook maar eens op. Te veel heb je al meegemaakt daar, om snel even door te lezen. Leuk om te zien dat jij ook Hong Kong bezocht, Wij hebben een reis van 17 dagen door china gemaakt waarvan de laatste 3 dagen Hong Kong. Een dag daarvan ziek en we hadden al zoveel gezien dus hebben we minder ondernomen dan jij. Ik begrijp dat je al snel naar nederland komt en je weer een tijdje van het eenvoudige Holland gaat genieten. Voorlopig hoef ik dus geen verhalen van je te volgen. Leuk dat je volgend jaar marlieke en joost in Auckland kan ontmoeten. Tegen die tijd hebben ze er al een aardige reis op zitten. Ik wens je een goede reis naar huis en een gezellige tijd met je familie en vrienden. Groet Loes. -
07 November 2007 - 08:49
De Witjes:
happy birthday -
16 November 2007 - 22:48
Miran:
Waar blijft de Engelse versie voor de kiwi's? Moet bekennen dat ik na ons geweldige weekend ook niks te schrijven heb... Ik mis je wel hoor! Ga vanavond met Verina naar een feestje, dus we zullen op je proosten! Veel liefs uit Auckland, mis you -
18 November 2007 - 14:31
Roeli:
Caro, vertel eens wat over je belevenissen in Nl ;) xx -
19 December 2007 - 21:08
Liset:
Hey Caro, beetje late reactie...Maar leuk verhaal weer en gave foto's. Leuk dat je ook bent gaan liften, de Kiwi's zijn zooo aardig he?
Hoe bevalt het nu weer in NL? Hoop dat je genoeg tijd hebt om iedereen weer te zien etc en ik kijk uit naar je update van de afgelopen tijd (zal wel een heel lang verhaal worden ;-)),
Liefs Liset